Naisten Ykkönen: VIFK-ennakko – ”Takaa-ajettavan asemasta on oppinut nauttimaan”

TPS:n naisten edustusjoukkueen kausi jatkuu kotiottelulla tulevana lauantaina 18.6., kun Turkuun saapuu VIFK vierailulle. Ottelu pelataan ennakkotiedoista poiketen Yläkentällä kello 17 alkaen.

TPS on pitänyt piikkipaikkaa hallussaan läpi kauden. 11 pelaamansa ottelun jälkeen mustavalkoisilla on eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa: 22 maalia. Omissa maaliverkko sen sijaan on soinut huomattavasti harvemmin, vain kahdeksan kertaa.

– Se on tälle joukkueelle uusi asia, että olemme ennakkosuosikkeja ottelusta toiseen. Takaa-ajettavan asemassa pelaamista on joutunut opettelemaan ja siitä on oppinut myös nauttimaan, TPS:n kasvatti Jenni Rannus sanoo.

Lauantaisen vastustajan TPS kohtaa toistamiseen. Huhtikuun alkupäivinä pelattu vierasottelu päättyi turkulaisten voittoon maalein 2–1.

– Muistan VIFK:n fyysisenä ja suoraviivaisena joukkueena, joka halusi hanakasti ruokkia hyökkääjiään. Toki heidän pelinsä on voinut muuttua alkukaudesta, kuten on meidänkin, Rannus kertoo.

Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Rannus on viimeistellyt kuluvalla kaudella kaksi maalia.

– Olen tyytyväinen rooliini ja saamaani vastuuseen. Toki sitä haluaa tehdä maaleja vielä lisää. Kokonaisvaltaisessa tekemisessä löytyy aina parannettavaa, pelinumeroa 22 Rannus sanoo.

TPS siirsi ottelun Kupittaalta Yläkentälle, mutta sen Rannus näkee vain positiivisena asiana.

– Onhan omassa kotipesässä aina mukavampi pelata. Yläkentällä on joukkueemme pukukoppi, joten on huomattavasti saumattomampaa pelata Yläkentällä, Rannus sanoo.

TPS–VIFK. Naisten Ykköstä lauantaina 18.6. kello 17:00 Yläkentällä.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia