Naisten Ykkönen: TPS:n voittoputki napsahti poikki

PKKU–TPS 1–0 (1–0)

16 min 1–0 Sofia Jahnukainen

TPS:n kokoonpano: Inkeri Niemi (mv), Netta Laasio, Saija Östlund, Meri-Tuulia Reponen, Fanny Lindholm (81 min Selja Leiwo), Taru Kalliovaara, Viivi Spets (varoitus), Saana Kallio, Jenni Rannus, Nelly Lehtilä (65 min Jenni Kauppi), Laura Linnala (46 min Viivi Ollonqvist).

Erotuomari: Jasmine Kaur

Pelipaikka: Kaleva UP TN, Kerava

TPS:n naisten edustusjoukkueen voittoputki Naisten Ykkösessä kesti tällä kertaa kuusi ottelua. Seitsemäs ottelu ei tuonut haluttua seitsemättä voittoa ja kauden niin ikään tappioitta aloittanut PKKU piti pisteet kotonaan niukalla 1–0 (1–0) -voitollaan.

PKKU tuli otteluun terävästi ja sai ansaitsemansa avausmaalin 16. minuutilla. Maalintekijänä toimi Sofia Janhukainen. Maalin jälkeen puntit tasoittuivat, mutta kumpikaan joukkueista ei enää päässyt maalipaikoille avauspuoliajan aikana.

– Kävimme tauolla läpi prässipelaamista ja niitä alueita, joihin haluamme avata peliä. Se muuttikin pelin luonnetta ja saimme hallinnan itsellemme, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen sanoi.

TPS hallitsikin selvästi toista 45-minuuttisesti. Turkulaiset hakivat vimmatusti maalia, mutta yksikään paikoista ei tuottanut toivottua tulosta. Aluksi Taru Kalliovaaran yritys pysähtyi tolppaan, sitten Saija Östlundin maalintekopaikan tiellä oli ylärima ja vielä päätöshetkillä Jenni Rannus kilautti pystytolppaan.

– Pakkohan se on sanoa, että jos emme saa palloa lähemmäksi maalia kuin kaksi kertaa tolppaan, kerran ylärimaan ja kerran vastustajan puolustus siivoaa pallon maaliviivalta, emme sitten ansaitse maalia. Paikkoja oli muitakin maalintekoon, mutta tällä kertaa eivät ne vain riittäneet, Salonen harmitteli.

Salonen sanoi, että tällä hetkellä päänvaivaa aiheuttaa se, että otteluihin lähdöt eivät ole olleet viime otteluissa riittävällä tasolla.

– Se on ison pohdinnan paikka, miksi ensimmäisellä puoliajalla emme pysty parhaimpaamme. Nyt meidän pitää miettiä pitääkö meidän muuttaa jotain otteluihin valmistautumisessa, Salonen pohti.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 21.5. kotiottelulla Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Ottelu käynnistyy kello 16.30 ja se pelataan Kupittaa 5:lla.

– Katseet kääntyvät nopeasti jo ensi viikon otteluun ja harjoituksissa kaikki tekeminen palvelee tulevaa VJS-ottelua, Salonen totesi.

 

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia