Naisten Ykkönen: TPS jatkoi voittoputkeaan ja hyviä otteitaan

TPS:n naisten joukkueen hyvät esitykset saivat jatkoa Jyväskylässä, kun JyPK kaatui maalein 2–0 (1–0). TPS aiheutti jyväskyläläisille kauden ensimmäisen kotitappion. Mustavalkoisiten osumat merkittiin Laura Linnalan ja Saija Östlundin nimiin.

Ottelun alku oli TPS:n kannalta haastava, sillä muutamat ensimmäiset minuutit sujuivat kotijoukkueen hallinnassa. TPS ei kuitenkaan sortunut vallitsevasta tilanteesta hätäilyyn, vaan heräsi peliin mukaan. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa 36. minuutille saakka. Linnala puski Jenni Kaupin vasemmalta laidalta lähettämän keskityksen tarkasti oikeaan alakulmaan. 

– Tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys. Ensimmäiset minuutit ja ehkä myös ottelun loppuhetket menivät hieman vastustajan nimiin, mutta kokonaisuudessaan pitää olla todella tyytyväinen, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen totesi.

TPS:n toinen osuma syntyi tunnin kohdalla rangaistuspotkusta. Tilanne syntyi TPS:n mallikkaasta hyökkäyksestä, joka alkoi keskialueen pallonriistosta. Oikeaan laitaan rakennettiin tilanne, josta Jenni Rannuksen keskitys pysähtyi jyväskyläläispuolustajan käteen. Erotuomari Rurik Osola vei pallon 11 metriin. Maalin viimeisteli Östlund tarkalla sijoituksella oikeaan alakulmaan.

– Ottelu ratkesi vahvaan joukkueena tekemiseen. Puolustimme hyvin ja loimme hyviä maalipaikkoja jopa lisäosumiinkin, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Kaiken takana oli kuitenkin vahva joukkuepeli, Salonen sanoi.

TPS on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin ylemmässä loppusarjassa. Kun loppusarjaa on jäljellä kolme ottelua, johtaa TPS sarjaa viiden pisteen erolla ennen PKKU:ta. 

– Tämä oli erilainen ottelu kuin edellinen ottelu, mutta toki vastustajakin oli erilainen. Otteistamme paistoi tänään rauhallisuus. Kenttä oli hieman hitaampi kuin missä aiemmin olemme pelanneet, mutta pystyimme sopeuttamaan pelaamisemme siihen, Salonen kertoi.

Tepsin seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 1.10. jo kello 12.00 alkaen Yläkentälle. Vastaan asettuu Ilves/2. 

HUOM! TPS – Ilves/2 -ottelun alkamisaika on muuttunut alun perin ilmoitettua aiemmaksi.

Lisää uutisia