Naisten Ykkönen jatkuu NJS:n vieraana

Naisten edustusjoukkue matkustaa sunnuntaina Nurmijärvelle paikallisen jalkapalloseuran vieraaksi. Kotijoukkueen alkukausi on ollut haastava, sillä kuudesta ottelusta NJS on voittanut vain TuWe:n ja RoPS:n ja kaikki muut neljä ottelua ovat päättyneet tappioon. Tappioista kolme on kuitenkin tullut niukasti yhdellä maalilla. 

Edellisellä kierroksella NJS koki 1-0 tappion PKKU:n vieraana, kun taas TPS piti kotona maalijuhlat ja kaatoi EBK:n 6-2 lukemilla. Mustavalkoisilla oli alkukaudesta vähän haasteita maalipaikkojen hyödyntämisessä, mutta päävalmentaja Akusti Salonen uskoo tietävänsä suurimman syyn sille, miksi maalihanat saatiin viimeinkin kunnolla auki.

– Luulen, että suurin syy maalihanojen aukeamiseen oli se, että alla oli pitkästä aikaa kunnon treeniviikko ja pääsimme käymään paremmin läpi sitä, miten hyökkäämme joten se iskostui pelaajiin entistäkin paremmin. Hyökkäyspäässä on läpi kauden ollut kova kilpailu ja se on näkynyt treeneissä parhaiten siinä, että jokainen antaa aina kaikkensa koska kaikilla on tiedossa, että mahdollisuus peliaikaan on täysin kiinni omista otteista.

Vaikka kilpailu peliajasta on todella kovaa, ei se kuitenkaan näy pelaajien väleissä negatiivisesti, vaan joukkuehenki on erittäin korkealla tasolla. Loistava osoitus hyvästä joukkuehengestä nähtiin edellisessä ottelussa, kun Ronja Wirtasella oli loistava paikka iskeä itse pallo tyhjään maaliin, mutta hän antoi Jenni Rannuksen vedon painua suoraan sisään.

– Se tilanne kertoo oikeastaan kaiken siitä, millainen henki joukkueessa on. Ronjalla oli mahdollisuus kasvattaa omaa maalitiliään, mutta hän osoitti, että jalkapallossa ei ole kyse vain itsestä, vaan joukkueesta.

Kova kilpailu peliajasta ei rajoitu vain hyökkäykseen, vaan jokainen joutuu taistelemaan peliajastaan. Tilanne on jopa se, että avauskokoonpanon valinta saattaa aiheuttaa valmennukselle jopa positiivista ongelmaa. Esimerkiksi maalivahdin kohdalla tilanne on vaikea, sillä molemmat ovat esittäneet erittäin hyviä otteita, mutta vain toinen voi kentälle päästä.

– Maalivahdin valinta on se valinta, jota joutuu joka viikko miettimään eniten. Käymme valmennustiimin kanssa paljon keskusteluja siitä, kumman laitamme pelipäivänä maalille. Tiedämme, että kentälle voi pistää kumman tahansa, mutta aina on pakko valita jompikumpi. Onneksi myös maalivahdit itse tiedostavat kilpailutilanteen ja penkille jäänyt tukee pelaavaa tietäen samalla, että seuraavassa ottelussa hän saattaa olla kentällä.

Sunnuntain peliin mustavalkoiset ovat valmistautuneet keskittymällä omaan tekemiseen ja perusasioiden hiomiseen. NJS:n otteet ovat tiedossa, mutta niiden ei annata vaikuttaa omaan valmistautumiseen

– Viikko on treenien osalta sujunut hyvin. Ollaan taas päästy keskittymään ja hiomaan perusasioita entistäkin paremmaksi. Tiedämme, millainen vastustaja NJS on, mutta lähestymme sunnuntain peliä sillä, että keskitymme omaan tekemiseen ja sitä kautta etsimme aukot, johon iskeä. Odotan, että sunnuntaina meiltä nähdään hyvää ja kurinalaista pelaamista, aktiivista liikettä pallollisena, sekä tietysti kolmea pistettä.

 

Saana Kallio siirtyi vuoden 2020 lopulla Turun Weikoista Palloseuran mustavalkoiseen paitaan. Sopimusuutisensa yhteydessä Kallio mainitsi, että TPS tarjosi hyvän mahdollisuuden haastaa itseään ja vaikka peliaika on jäänyt vähiin, on hän tyytyväinen valintaansa.

– Juuri nyt kuuluu kyllä hyvää, vaikka kaikki aika tuntuukin menevän treeneihin ja töihin. Onneksi niistä treeneistä jää kuitenkin aina hyvä fiilis! Halusin tulla tänne haastamaan itseäni ja koen, että olen kehittynyt paljon, mutta se on vaatinut kovaa työtä niin kentällä, kuin sen ulkopuolella. Kokonaisuudessaan olen viihtynyt Tepsissä todella hyvin ja olen saanut paljon uusia kavereita. 

Kova kilpailu peliajasta tarkoittaa aina sitä, että vaikka antaisi parhaansa, ei se välttämättä riitä avaukseen. Vaikka Kallion peliaika onkin jäänyt vähäiseksi, on hän saanut käännettyä sen voimavaraksi, vaikka vähän epäonneakin on ollut matkassa.

– Kilpailutilanne on todella kova ja aina täytyy antaa kaikkensa. En ole keskittynyt siihen, että olen aloittanut penkillä, vaan olen siirtänyt kaiken keskittymisen siihen että jatkossa pitää tehdä enemmän asioita ja paremmin. Toki omalla kohdalla oli myös vähän epäonnea, sillä pieni lihasvamma pakotti ottamaan hetken vähän kevyemmin.

Päävalmentaja Salosen tavoin myös Kallio on tyytyväinen viikon treeneihin ja vaikka lämpötilat ovatkin olleet korkeita, ei se ole jäänyt häntä vaivaamaan, vaan kesän lämpöä on jo odoteltu.

– Viikon treenit ovat menneet mielestäni hyvin ja sisältö on ollut laadukasta. Jokainen on painanut kovaa, jotta sunnuntaina olisi mahdollisuus peliaikaan. Tällä viikolla on ollut melko kuumaa treenata, mutta se on vain hyvä, että saa taas siihen tottua!

Vaikka Kallio on kertaalleen jo kohdannut NJS:n, eivät nurmijärveläiset jättäneet hänelle juuri mitään mielikuvia. Kallio lähteekin keskittymään vain omaan tekemiseen.

– Kohtasin NJS:n viime kaudella TuWe:n paidassa, mutta voin suoraan sanoa, että siitä kohtaamisesta ei jäänyt juuri mitään mieleen. Sama pätee oikeastaan myös tämän kauden joukkueeseen, sillä en ole keskittynyt heidän otteisiinsa. Jokaisessa pelissä täytyy kuitenkin keskittyä vain siihen, että antaa itse parhaansa. Meillä on tällä hetkellä hyvä noste päällä ja mielestäni saamme sen myötä hyvät lähtökohdat sunnuntain otteluun. Omalta kohdaltani toivon tietysti peliaikaa ja sen eteen ollaankin tehty kovaa työtä. Joukkueen kohdalta odotan tietysti vain voittoa!

Lisää uutisia