Naisten Ykkönen jatkuu Ilves/2:n vieraana

Palloseuran otteet Naisten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, kun mustavalkoiset matkustavat Ilves/2 vieraaksi Tampereelle. Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä TPS on sarjataulukossa neljäntenä kaksi pistettä kärjestä ja Ilves puolestaan on kuudentena kolme pistettä Palloseuraa perässä. 

Molemmille joukkueille kaksi edellistä ottelua ovat olleet haastavia. NSJ kaatoi molemmat 2-0 lukemilla ja edellisellä kierroksella TPS koki 0-2 tappion Pallo-Iiroja vastaan kun taas Ilves/2 pelasi tasapelin PKKU:n kanssa. Päävalmentaja Akusti Salosen mukaan tauko tuli hyvään paikkaan, mutta lähtökohdat olivat ehkä vähän harmilliset.

– Siinä mielessä tauko tuli hyvään väliin, että takana oli rankka kevät. Vähän mietitytti, että oliko tauon ajankohta paras mahdollinen, sillä alla oli tappio, mutta kun joukkue tuli takaisin treeneihin, ei asia enää mietityttänyt. Jalkapallossa tulee välillä hyviä hetkiä ja välillä huonoja hetkiä. Nämä hetket saattavat olla lyhyitä tai toisinaan ne voivat jatkua pidempäänkin. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei takerruta niihin liikaa, vaan keskitytään tekemään oma työ mahdollisimman hyvin. Varsinkin huonojen hetkien kohdalla työn merkitys vain korostuu, mutta järkevällä tavalla. Tämä on yksi jalkapallon perusteista. Tässä on turha keksiä pyörää uudelleen.

Lomalle lähtiessä joukkueelle annettiin ohjeet, jotka olivat hyvin yksinkertaiset, mutta samalla myös erittäin tärkeät.

– Loman tarkoitus on se, että jokainen hakee rentoa fiilistä omalla tavallaan ja palaa harjoituksiin virkeänä. Tauko ei ollut niin pitkä, että tässä olisi jotain ehtinyt unohtaa, vaan vireystilan palauttaminen oli se tärkein ohje, joka pelaajille voitiin antaa.

Pallo-Iiroja vastaan TPS joutui pelaamaan melko kapealla penkillä, mutta nyt loukkaantumiset on saatu suurimmalta osin selätettyä ja loppujenkin kohdalla tilanne on hyvä.

– Sunnuntain peliin lähtiessä tilanne on se, että meillä jää pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle. Muutamalla tilanne on se, että jos peli olisi ollut muutama päivä myöhemmin, olisivat hekin päässeet kilpailemaan peliajasta, mutta nyt muutamalle päivälle on vielä tarvetta. Joka tapauksessa terveystilanne on tällä hetkellä hyvä.

Hyvä terveystilanne on näkynyt myös harjoituksissa positiivisella tavalla ja Salosen mukaan lähtökohdat Ilves-peliin ovat treenien osalta hyvät.

– Maanantaina totuteltiin taas kroppaa ja mieltä harjoitteluun, mutta tiistaina painettiin taas kovempaa. Torstaina tempo oli hyvä ja tänään päästiin vielä hiomaan kuviota läpi sunnuntain peliä ajatellen. Kaikki vaikuttaa siltä, että ainakaan treeneihin ei tuleva peli kaadu.

Täksi kaudeksi Ykköseen noussut Ilves/2 on aloittanut kauden vaiherikkaasti, sillä joukkue on iskenyt eniten maaleja ja Patricia Bohui johtaa maalipörssiä, mutta samalla joukkue on myös päästänyt eniten maaleja.

– Ilves on nuori, taitava ja mielenkiintoinen joukkue. He ovat kauden aikana näyttäneet, että ottelu pitää pelata loppuun asti. Ilves ei lannistu, vaikka vastustaja pääsisi parinkin maalin karkumatkalle, vaan he taistelevat kovalla asenteella läpi ottelun. Jos katsoo Ilveksen maalisuhdetta niin se kuvastaa paljon sitä, että peleissä sattuu ja tapahtuu ja joskus hyökkäyksiä rakennetaan jopa puolustuksen kustannuksella.

Huomisen ottelun lähtökohdat ovat Salosen mielestä erittäin selkeät.

– Jokainen ottelu on tärkeä ja niin on myös tämä. Jokaisessa treenissä tehdään töitä vain pelejä varten, joten pelipäivien kuuluukin olla aina juhlapäiviä.

 

Laituri Julia Sainion mukaan tauko tuli hyvään paikkaan. Rankka kevät oli jo alkanut painaa ja nyt ajatuksia sai hetkeksi siirtää kokonaan kentän ulkopuolisiin asioihin.

– Ajattelen itse, että tauko tuli hyvään kohtaan, sillä saimme vähän heikomman kierteen poikki ja pääsemme taas puhtaalta pöydältä uuteen peliin. Oli mukavaa saada vähän lepoa ja ajatuksia muuallekin kuin jalkapalloon.

Sainion peliaika jäi alkukaudella vähäiseksi, mutta kova työ on tuottanut tulosta peliajan muodossa. Sainio kuitenkin korostaa, että tähän tasoon ei saa tyytyä, vaan pitää pystyä vaatimaan entistäkin parempaa.

– Onhan se tietysti tuntunut hyvältä, kun on taas kentälle päässyt. Se vaati kovaa työtä, että sinne pääsi ja nyt on edessä vielä kovempi työ, että siellä myös pystytään. Olen iloinen siitä, että joukkueen kilpailutilanne on kova ja jokainen joutuu aina vain parantamaan omaa tekemistään ja tätä kautta jokainen kehittyy.

Myös Sainio allekirjoittaa päävalmentaja Salosen ajatukset laadukkaasta treeniviikosta. Hän odottaa tulevalta peliltä paljon ja on tutkinut Ilvestä niin joukkueen kanssa, kuin itsekin.

– Viikko on sujunut mielestäni hyvin ja ollaan päästy siirtämään katseita tulevaan. Ollaan käyty Ilvestä niin joukkueen kesken, kuin myös ihan itsekseni ja odotan kovaa vääntöä pisteistä. Toivotaan, että pystyn itsekin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon ja napataan pisteet Turkuun.

Lisää uutisia