Naisten toisen jakson ryhtiliike ei riittänyt pisteisiin

TPS:n naisten edustusjoukkue hävisi lauantaina Naisten liigassa Tikkurilan Palloseuralle lukemin 1-2. Vantaalaiset karkasivat jo ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon, eikä mustavalkoinen Palloseura pystynyt nousemaan toisella puolijalla pisteisiin kiinni. TiPS:n vaarallisuus oli ennakkoon tiedossa, sillä joukkue oli pistänyt kunnolla hanttin niin FC Hongalle kuin HJK:llekin ja riistänyt tasapelipinnan Åland Unitedilta.

TiPS:n tehokas jakso osui kuuden minuutin sisään ennen ensimmäisen jakson puolta väliä. Ensin Jenna Topra ajoi TPS:n boksiin kohtalokkasti 15. minuutin kohdalla. Hän teki yhden hallitun harhautusliikkeen ja tinttasi pallon TPS:n maalin alanurkkaan. TiPS iski pian toistamiseen, nyt 21. minuutin kohdalla, kun Nora Lehto pääsi iskemään pallon sisään TPS:n maalin edestä.

TPS:n takaa-ajo alkoi Patricia Träskin komealla kavennuksella 65. minuutilla. Netta Laasio keskitti tarkasti oikealta laidalta ja Träsk löi tarkasti päätään väliin. Pallo painui kuin ohjus tikkurilalaisten verkkoon. Maali oli Träskin koko hänen liigauransa ensimmäinen. Kokkolalaislähtöinen Träsk onkin noussut Tepsissä laitapakin tontilta ylemmäs laitahyökkääjän rooliin.

– Laasio laittoi erittäin hyvin ja kuviota oli hieman jopa treeneissä harjoiteltu. Oli kiva tehdä ekä liigamaali totta kai, mutta harmittaa, sen voiton olisin mieluummin ottanut, Träsk painotti.

– Parannettiin prässiä toisella puoliajalla ja juostiin paljon, mutta tuli mulle ainakin vähän sellainen olo, että tuli myös turhia juoksuja. Vähän ehkä väsytettiin sillä jopa itseämme turhaan. Päästiin kyllä toisella puolijalla paremmin peliin mukaan, mutta se ei nyt vaan riittänyt pisteisiin.

– Olen pelannut aina vasenta pakkia, mutta nyt mulla on ihan uusi pelipaikka. Pikku hiljaa alan tottua uuteen pelipaikkaan ja olenhan toki ollut aina sellainen ylöspäin nouseva pelaaja. Joukkue on ottanut yleensäkin mut tosi hyvin vastaan, oikeastaan paremmin kuin mikään joukkue aikaisemmin, Träsk kiittelee.

TPS ei saanut ottelun loppupuolella enää oikein luotua todella vaarallisia paikkoja. Poikkeuksena oli kapteeni Mira Urosen armoton tykitys ruuhkan takaa, jonka eteen TiPS-maalivahti Henriikka Mäkelä venyi vaivoin.

– Oli aika kuuma pelata, mutta totta kai se oli sama vastustajalle. Meidän pitää nyt vaan oppia omista virheistä ja nousta tästä kohti seuraavaa peliä, Träsk muistutti.

TPS esitteli lauantaina jo viidennen liigatulokkaansa tällä kaudella, kun Nella Kettunen tuli raitapaitojen keskikentälle toisella puoliajalla. TPS:n nuoriso-osaston Daniela Sandås, Rosa Niemi, Yasmin Baasousi ja Jatta Keskitalo olivat tehneet liigadebyyttinsä jo kahdella ensimmäisellä liigakierroksella. Baasousi ja Keskitalo tulivat kentälle myös TiPS-ottelussa.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-tips-1-2-27-04-2019/

Lisää uutisia