Naisten Liiga: TPS kohtaa klassikko-ottelussa HJK:n Helsingissä

TPS kohtaa Naisten liigan klassikko-ottelussa lauantaina 22.7. HJK:n Helsingissä. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla klo 14.00. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan kärkipäähän ja ne jatkavat varmuudella myös pelejään Naisten liigan ylemmässä jatkosarjassa. Ottelu on mitalitaisteluiden osalta molemmille elintärkeä. Sarjan kärjessä on FC Honka (37), jonka vanavedessä seuraavat PK-35 (34) ja TPS (33). HJK (29) on sarjassa neljännellä sijalla.

– Meillon enää kovia pelejä jäljellä, mikä on hieno asia. Me taistellaan tosissaan mitaleista ja on jännittävää ja mielenkiintoista lähteä haastamaan muita kärkipään joukkueita, TPS:n keskikenttäpelaaja Tiia Savolainen myöntää.

HJK on esiintynyt viime aikoina vahvasti ja se on voittanut kolme edellistä otteluaan yhteismaalierolla 10-0. TPS vastaava tilasto kolmesta edellisestä pelistä on yksi voitto ja kaksi tappiota maalierolla 6-10. TPS hävisi edellisellä kierroksella PK-35:lle Turussa lukemin 2-5.

– PK-peli alkoi huonosti, mutta sitten saatiin kirivaihde päälle ja kavennettiin tilanteeksi 2-3. Loppu ei mennyt suunnitelmien mukaan ja meidän pitää pystyä puolustamaan koko joukkueena paremmin. PK-35 teki vielä aika hyvällä prosentilla paikoistaan maalinsa, Savolainen muistuttaa.

TPS ja HJK kohtasivat kevätkierroksella Paimiossa ja Klubi ryösti pisteet silloin Helsinkiin lukemin 0-1. HJK on satsaannut sen jälkeen lisää joukkueeseensa ja se on vahvistunut Linda Ruudulla ja Tiia Hälisellä.

– HJK:lla on kova nyt itseluottamus päällä. Joukkue on vahvistunut maajoukkuepelaajilla ja he haluavat nousta takaisin kolmen parhaan joukkoon. Meille kelpaa vain voitto, että HJK jäisi jo enemmän jälkeen ja Honka ei karkaisi enempää, Savolainen vahvistaa.

Savolainen menetti alkukaudesta pelejä jalkavammansa takia, mutta nyt hän on täydessä tikissä. Savolainen uskoo, että hän on vieläkin paremmassa iskussa, kun ylemmän jatkosarjan pelit alkavat.

– Olen ihan täydessä iskussa ja treenannut kovaa muiden mukana kesäkuusta lähtien. Omalle tasolle noustaan pelien ja treenien kautta. Kun saan lisää pelejä alle, niin odotan vieläkin parempaa loppukautta, hän alleviivaa.

Savolainen tietää, millä lääkkeillä HJK:n peliä hankaloitetaan heidän kotikentällään.

– Prässätään tarpeeksi aggrressivisesti ihan ylhäältä lähtien ja puolustetaan oman boksin sisällä tarkemmin. Pallot on saatava oman maalin läheltä pois keinolla millä hyvänsä, Savolainen painottaa.

Lisää uutisia