Naisten kotiottelut jatkuvat torstaina – ottelu nähtävissä YouTuben kautta

Turun Palloseuran kausi Naisten Ykkösessä jatkuu huomenna torstaina, kun VIFK saapuu Urheilupuiston yläkentälle.

Vaasalaisten kausi on saanut haastavan alun, sillä neljän pelin jälkeen on tullut kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Kauden avauksessa VIFK tasasi pisteet RoPS:n kanssa, mutta seuraavalla kierroksella Ilves/2 aiheutti vaasalaisille tylyn tappion. Ilves/2 johti ottelua jo 5-0, mutta loppuhetkillä Amanda Kass pääsi iskemään 5-1 loppulukemat. Kolmannessa ottelussa HauPa nappasi ensimmäisen puoliajan maalien avulla 2-1 voiton, mutta edellisessä ottelussa VIFK pääsi taas kiinni pisteisiin, kun se tasasi pisteet EBK:n kanssa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, sillä molemmat osuivat vasta ottelun lisäajalla.

TPS kohtasi edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseuran ja joutui lähtemään pitkälle kotimatkalle ilman pisteitä RoPS:n ollessa viimeistelyssään vahvempi 3-1 lukemilla. Mustavalkoiset olivat tehneet otteluun pieniä kokoonpanomuutoksia ja yksi näistä oli Yasmin Baasousin nosto joukkueen avaukseen. Kyseessä oli Baasousin debyytti avauksessa.

– Kun näin itseni avauksessa, oli tunne sanoinkuvaamattoman upea. Tiesin, että tämän eteen on tehty erittäin kova työ. Peli sujui mielestäni hyvin ja tykkään käydä otteitani myös valmennuksen kanssa läpi, jotta voimme yhdessä keskustella siitä, mitä asioita minun täytyy hioa tulevia pelejä varten. Rovaniemeltäkin löytyi parannettavia asioita, joita lähdimme heti kehittämään tulevaa ajatellen.

Joukkue kotiutui Rovaniemeltä aikaisin sunnuntaina, joten palautumiseen ei ole jäänyt paljon aikaa. Oli siis tärkeää miettiä, miten sen ajan hyödyntää.

– Reissusta palautuminen aloitettiin todella nopeasti. Aloitin tankkaamisen ja kävin itse hieronnassa, joten kroppa on täynnä uutta virtaa. Ehdimme ottaa ennen peliä vain kahdet joukkueharjoitukset ja oma tarkoitukseni on nauttia niistä ja antaa näyttöjä torstaita varten. Tavoittelen tietysti avauksen paikkaa myös VIFK-peliin.

Vaikka kauden toinen kotiottelu pelataankin ilman yleisöä, on kotikenttä joukkueelle aina tärkeä asia ja kotona oleville mustavalkoisille lähdetään antamaan hyvää tunnetta.

– Kotiotteluissa on aina oma tunnelmansa ja vaikka kotiyleisö ei paikalle pääsekkään, niin lähdemme siitä, että saamme välitettyä hyvän tunteen ja asenteen myös kotisohville.

 

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen siirsi joukkueen katseet nopeasti tulevaan peliin, eikä Rovaniemen ottelua jääty miettimään liikaa.

– Keskustelimme matsista pelin jälkeen ja paluumatkalla oli aikaa käydä peliä läpi vielä lisää, joten katseet voitiin siirtää nopeasti tulevaan. Rovaniemellä ei ollut ongelmia viimeistelyssä tekniikan kanssa, vaan ennemminkin ajattelun kanssa. Tätä lähdettiin nopeasti siirtämään siihen oleelliseen, eli onnistuneisiin suorituksiin. Tässä myös pääsimme hyödyntämään Mimmun roolia. Osa pelaajista on jutellut hänen kanssaan enemmän ja osa vähän vähemmän. Täytyy kuitenkin muistaa, että kausi on pitkä ja vasta alussa, joten mitään hätää ei ole.

Valmistelut torstain otteluun ovat sujuneet toivotulla tavalla ja tasapaino treenin ja levon välille löytyi hyvin. Torstaina keli on alkukautta lämpimämpi, joten myös tätä tullaan ottelun alla käymään läpi.

– Kävi edellisessä pelissä miten tahansa, niin katseet täytyy aina siirtää tulevaan peliin mahdollisimman nopeasti. Treeneissä piti miettiä alkuviikon kuormittavuutta ja harjoittelun, sekä levon välille piti löytää tasapaino, jotta ollaan torstaina valmiita. Täytyy käydä läpi sitä, miten kannattaa tankata ja mitä, jotta oltaisiin kunnossa.

Syksyllä karsinnoissa pelanneen VIFK:n alkukausi on ollut haastava ja Salosen mukaan tämä on hyvä esimerkki Ykkösen kovasta tasosta.

– VIFK:n alkukausi kertoo siitä, että tämä sarja ei missään nimessä ole niin helppo, mitä jotkut saattaisivat luulla. VIFK oli syksyllä karsinnoissa ja nyt alkukausi on ollut vaikea. Vastassa on varmasti kova ryhmä, joka on organisoitu, puolustaa hyvin ja tulee nopeasti eteenpäin.

Kotiyleisö joutuu seuraamaan myös kauden toisen ottelun ruutujen välityksellä, mutta Salonen korostaa, että myös etänä tuleva tuki on joukkueelle todella tärkeää.

– Kotisohvilla kannattaa tarkistella sitä, että pystymmekö pelaamaan kuin viimeksi, mutta nyt vain paremmalla viimeistelyllä. Toivotaan, että yleisö löytää taas ruutujen äärelle! Ensimmäisessä kotiottelussa lukemat olivat komeat ja samaa tietysti toivotaan. Kannattajia tarvitaan aina, olivat se sitten paikalla tai etänä.

TPS – VIFK 13.5. 14:00

Koronarajoituksista johtuen ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä, mutta voitte seurata peliä YouTuben kautta. https://www.youtube.com/FCTPSTV

Lisää uutisia