Naiset: TPS ja HJK pelaavat sunnuntaina paikasta Kansallisen Cupin finaaliin

Kansallinen Cup on edennyt jo välierävaiheeseen. Turun Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina välieräottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu HJK–TPS pelataan Helsingissä Bolt Arenalla kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä HJK TV:n kautta. HJK TV:n ottelulähetyksen hinta on 5 €.

TPS ja HJK ovat molemmat edenneet Kansallisessa Cupissa voitosta voittoon. Kumpikin joukkue voitti oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Puolivälierävaiheessa TPS voitti FC KTP:n 3–0 ja HJK puolestaan selätti FC Lahden maalein 14–0.

Kansallisen Liigan sarjakauden alkuun on kolme viikkoa. TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen kokee, että HJK on tässä kohtaa erinomainen tasonmittari sarjanousijana liigakauteen lähtevälle turkulaisjoukkueelle.

– Erittäin hyvä tasonmittari saadaan. HJK on todella laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Joukkueena HJK on erittäin nopeaa jalkapalloa pelaava, hyvin organisoitu ja kurinalainen. He pelaavat monipuolisesti, hyökkäävät sekä laidoilta että keskeltä. He pystyvät prässäämään, mutta voivat myös vetäytyä alemmas, Salonen analysoi sunnuntain välierävastustajaa.

HJK kuuluu tulevan liigakauden ennakkosuosikkeihin, mutta turkulaiset eivät lähde Helsinkiin niin sanotusti kuvia kumartelemaan. Salosen mukaan TPS luottaa omaan peliinsä.

– Tulemme pitämään kiinni omasta pelistämme, jota olemme tähänkin asti pelanneet. Luotamme omaan prässipelaamiseemme ja pallolliseen pelaamiseemme. Tiedämme Klubin vahvuudet, jotka pyrimme eliminoimaan, ja myös heidän heikkoutensa, joita taas pyrimme itse hyödyntämään.

Kansallisen Cupin toinen välieräpari on Åland United – Kuopion Palloseura. Kansallisen Cupin välierät pelataan kerrasta poikki systeemillä – kummankin välieräottelun voittaja etenee finaaliin. Mikäli välieräottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan finaaliin etenevä joukkue rangaistuspotkukilpailulla.

Kansallisen Cupin finaali pelataan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

HJK – TPS, su 26.3. klo 14.30 Bolt Arena, Helsinki

Lisää uutisia