Naiset: TPS ja FC KTP kamppailevat lauantaina Kansallisen Cupin välieräpaikasta

Turun Palloseuran taival Kansallisessa Cupissa jatkuu lauantaina 18. maaliskuuta puolivälieräottelulla. TPS kohtaa LähiTapiola Areenalla pelattavassa ottelussa FC KTP:n. Ottelu alkaa kello 16.45.

TPS selvitti Kansallisen Cupin alkulohkon puhtaalla pelillä ja eteni puolivälieriin lohkovoittajana. Alkulohkossa TPS kohtasi kahdesti Tampereen Ilveksen ja Vasa IFK:n. Turkulaisten saldo neljästä ottelusta oli neljä voittoa yhteismaalierolla 10–2.

– Tuloksellisesti alkulohkon pelimme menivät tosi hyvin. Pelit antoivat osviittaa siitä, että mitä täytyy vielä tehdä tässä viimeisen kuukauden aikana ennen sarjan alkua. Meidän täytyy saada pallolliseen pelaamiseemme vielä lisää rauhallisuutta ja loogisuutta. Taktisia periaatteita täytyy myös vielä lähiviikkojen aikana hioa niin, että ne ovat kaikille täysin selvät kauden alkaessa, sanoo TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

Puolivälieräpelin vastustajajoukkue KTP pelasi viime kaudella Naisten Kakkosta ja onnistui nousemaan kauden päätteeksi Naisten Ykköseen. Kansallisessa Cupissa KTP pelasi KuPS:n ja FC Lahden kanssa samassa alkulohkossa. KTP sijoittui yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla alkulohkonsa kakkossijalle.

– KTP on pelaava joukkue, joka pyrkii pelaamaan silloinkin, kun joutuu paineen alle. Varmasti tulee peli, jossa saadaan tehdä töitä täydet 90 minuuttia, ennakoi Salonen.

Kansallisen Cupin puolivälierät pelataan kerrasta poikki systeemillä – voittaja jatkaa neljän parhaan joukkoon välieriin. Mikäli ottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

– Se on cupin taikaa. Odotan mielenkiinnolla lauantain peliä. Tällaiset kerrasta poikki -pelit ovat aina omanlaisensa juttu, Salonen tuumaa.

Puolivälierään lisäpanosta tuo se, että Kansallisen Cupin välieriin selviytyneet joukkueet aloittavat Suomen Cupin viidenneltä kierrokselta. Suomen Cupin kolmannella kierroksella cup-taipaleen aloittavat Kansallisen Liigan, Ykkösen, Kakkosen ja T18 SM-karsinnan joukkueet. Lauantain peli voittamalla on siis mahdollisuus ohittaa pari Suomen Cupin kierrosta ja edetä Suomen Cupissa suoraan 16 parhaan joukkoon.

– Suomen Cupissa suoraan viidennelle kierrokselle pääseminen Kansallisen Cupin kautta on ollut meille yksi selkeä tavoite. Totta kai kaikki pelit halutaan aina voittaa ja edetä cupeissa niin pitkälle kuin mahdollista, Salonen toteaa.

TPS–KTP-otteluparin voittaja kohtaa Kansallisen Cupin välierävaiheessa vieraskentällä voittajan otteluparista HJK – FC Lahti.

TPS – FC KTP, la 18.3. klo 16.45 LähiTapiola Areena, Turku

Liput: 5 €
TPS:n kausikortilla ilmainen sisäänpääsy

Lisää uutisia