Naiset: Hyvin sujunut harjoituskausi jatkuu Kansallisen Cupin kotipelillä Vasa IFK:ta vastaan

Kansallinen Cup jatkuu huomenna lauantaina TPS:n kotiottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Ottelu alkaa Turun Impivaarassa sijaitsevalla LähiTapiola Areenalla kello 16.45.

TPS:n harjoituskausi on lähtenyt käyntiin erinomaisissa merkeissä. Harjoituspelien voittojen jatkoksi Palloseura nappasi viime viikonloppuna Tampereelta mukaansa täyden pistepotin Kansallisen Cupin ensimmäisestä ottelusta Ilvestä vastaan.

Lauantain vastustaja, Naisten Ykköstä pelaava VIFK, on TPS:lle tuttu joukkue viime kaudelta. Joukkueiden viime kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset päättyivät lopulta sarjanousun napanneen Tepsin voittoihin.

– Alla on hyvä peli Ilvestä vastaan, joten lähtökohdat lauantaille ovat positiiviset. Vastaan tulee pelaava joukkue, joka prässää ylhäältä. Saadaan varmasti hyvä matsi aikaan, ennakoi TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

TPS:llä tulee olemaan jonkin verran poissaoloja lauantain pelissä. Keskuspuolustaja Selja Leiwo on parhaillaan Suomen U19-maajoukkueen matkassa ulkomailla ja laitapelaaja Silja Jaatinen puolestaan valittiin Suomen U23-maajoukkueeseen, joka kohtaa lauantaina maaottelussa Tanskan. Lisäksi muutama TPS-pelaaja on terveydellisistä syistä sivussa.

Päävalmentaja Salonen katsoo tilannetta positiivisessa valossa. Maajoukkuekutsut kertovat joukkueen päivittäisen toiminnan laadusta ja poissaolot avaavat näyttöpaikkoja joillekin muille pelaajille.

– Se, että pelaajille tulee maajoukkuekutsuja, kertoo siitä, että olemme tehneet oikeita asioita treenikentällä. Leiwon ja Jaatisen maajoukkuekutsujen lisäksi oli hienoa, että Nelly Lehtilä valittiin täysin maajoukkuekuvioiden ulkopuolelta varasijalle U23-maajoukkueeseen. Se on hyvä merkki pelaajakehityksestä, Salonen sanoo.

Salonen kertoo, että lauantaina TPS saatetaan nähdä kentällä hieman totutusta poikkeavassa ryhmityksessä.

– Valmennustiimin kanssa olemme ajatelleet, että voimme lauantaina tehdä vähän kokeilua ryhmityksen kanssa tulevaa kautta silmällä pitäen. Joskus voi olla hyvä vaihtaa vähän ryhmitystä ja sillä keinoin pimentää joitakin vastustajajoukkueen vahvuuksia.

Lauantai 18. helmikuuta on mustavalkoinen tuplapelipäivä, sillä Turun Palloseuran miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat peräjälkeen omat cup-ottelunsa LähiTapiola Areenalla. Samalla pääsylipulla näet molemmat pelit. Ykköscupin ottelu TPS–EIF alkaa kello 14.00.

TPS–VIFK, la 18.2. klo 16.45 LähiTapiola Areena

Ottelun yleinen infopaketti

Lisää uutisia