Mollivoittoinen kotiinpaluu – PKKU nappasi pisteet 0-1 lukemilla

TPS joutui poistumaan yläkentältä ilman pisteitä, kun PKKU nappasi täyden pistepotin 0-1 lukemilla.

Mustavalkoiset aloittivat ottelun vahvasti ja paine lyötiin heti vierailijoiden päätyyn. PKKU:lle ei annettu yhtään tilaa, vaan mustavalkoisten prässi iski kiinni korkealta ja pakotti vierailijat nopeisiin ratkaisuihin. Heti alkuhetkillä Nelly Lehtilä pääsi puskemaan Jenni Rannuksen keskityksestä, mutta pallo painui suoraan maalivahdin syliin.

Puolen tunnin kohdalla TPS sai kaksi kulmapotkua lähes putkeen ja molempia suuntasi antamaan Rannus. Molemmissa kulmissa pallo leijaili hyvin PKKU:n maalin eteen ja sinne saatiin kova mylläkkä, mutta molemmissa kulmissa PKKU sai lopulta pelattua pallon pois vaarallisilta paikoilta.

PKKU ei pelin ensimmäisellä puolikkaalla montaa paikkaa saanut, mutta lopulta yksi paikka oli tarpeeksi. Puolustus unohti kriittisessä paikassa kommunikoinnin ja Liina Tervo pääsi iskemään pallon ohi voimattoman Inkeri Niemen.

Tauon aikana ottelun kuva muuttui ja PKKU sai luotua vaarallisia paikkoja Palloseuran päätyyn. Niemi oli kuitenkin maalillaan valppaana ja piti vierailijat vain maalin karkumatkalla.

Mustavalkoisten kiri koki kovan kolauksen vajaa vartti ennen loppua, kun Amalia Härkösen oli pakko katkaista Hanna Ruohomaan nousu kortin arvoisesti. Kyseessä oli toinen varoitus, joten Härkönen joutui jättämään kentän ja TPS joutui jatkamaan takaa-ajoaan vajaalla. Ulosajo kuitenkin sotki molempien joukkueiden peliä, eikä lisämaaleja enää nähty. Palloseuran maalivahti Inkeri Niemi oli ottelun jälkeen mietteliäänä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meillä hyvin hallussa ja maali oli oikeastaan ainoa nukahdus. Meillä oli useampikin mahdollisuus selvittää tilanne puhumalla, muttei sitä tehty, vaan vastustaja upotti pallon maaliin. Yritin parhaani mukaan reagoida tilanteeseen, mutta laukaus tuli liian läheltä, eikä sille oikein mitään voinut.

Tauon jälkeen pelin kuva muuttui täysin, eikä Niemi itsekään tiedä, miksi näin kävi.

– Haluaisin kyllä itsekin tietää, mitä toisella puolikkaalla kävi, sillä olimme kuin eri joukkue. Juttelin Siirin (Välimaa) kanssa, että ensimmäisellä puoliajalla en juurikaan käsilläni palloon koskenut, mutta tauon jälkeen töitä oli todella paljon. Peli vaan oli jotenkin todella sekaisin. Punainen kortti toki vaikeutti takaa-ajoa, mutta mielestäni se ei näkynyt pelissä liikaa. Ei vaan päästy maalipakoille. Jos ensimmäisen puolikkaan paikat olisi hyödynnetty, olisi peli voinut olla hyvin erilainen.

Vaikka tappio painaa Niemen mieltä, voi hän omista otteistaan olla tyytyväinen. Tänään selän taakse meni yksi maali, mutta peliin mahtui myös muutama iso torjunta, joka tarjosi mahdollisuudet pisteille.

– Juteltiin Siirin kanssa lyhyesti, että maalivahtina ei paljon enempää olisi voinut antaa, vaan pelasin myös omasta mielestäni ihan hyvän pelin. Jos vastustaja kuitenkin saa pallon maaliverkkoihin, mutta itse tehdä, niin ei niitä pisteitä tule, vaikka olisi miten mennyt maalilla. Harmittaa, että viime viikon hyvä peli ei tänään näkynyt. Täytyy vaan ottaa hetki lepoa ja siirtää katseet Espooseen, josta ei ilman pisteitä lähdetä.

Jos joukkueen kapteenina toiminut Inkeri Niemi oli ottelun jälkeen mietteliäänä, niin sitä oli myös päävalmentaja Akusti Salonen.

– Kirvelevä kotitappio. Ensimmäinen puoliaika ei nyt varsinaisesti ollut mikään loistava, mutta ei missään nimessä huono. Teimme yhdessä tilanteessa useamman virheen ja vastustaja rokotti maalilla. Juteltiin tauolla asioita läpi, mutta peli katosi ihan totaalisesti. Tänään ei ollut paljon onnistumisia.

Jo ennakossa oli puhetta siitä, että PKKU nappaa rohkeasti ylhäältä kiinni, mutta tänään TPS syötti tuusulalaisille samaa, mitä he ovat itse tottuneet muille tarjoilemaan ja aktiivinen prässi otti korkealta kiinni.

– Hyvä, pitkäaikainen prässipelaaminen oli joukkueen tavoitteena ja tänään niitä tuli useampikin. Ensimmäisen puoliajan perusteella tilanne olisi voinut olla hyvin erilainen, mutta tekemisen laatu ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvää. Pidimme liian kovaa kiirettä, emmekä puolustaneet tarpeeksi yhtenäisesti. Näitä yritettiin tauon aikana parantaa, mutta siinä ei onnistuttu.

Punaisen kortin jälkeen TPS joutui muokkaamaan peluutustaan, joka tarjosi vastustajalle paikkoja. Salonen ei kuitenkaan jää selittelemään ja jossittelemaan, vaan katseet siirretään siihen, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

– Kortin jälkeen jouduttiin tietysti nostamaan peliä, mikä taas tarjosi vastustajalle paikkoja, mutta Inkeri pelasi maalillaan vahvan ottelun. Ei vaan onnistuttu pitämään ryhmitystä kasassa ja nyt täytyy pala palalta käydä läpi sitä miksi näin kävi. Täytyy pohtia syitä ja seurauksia pelin lisäksi myös viikon harjoituksista ja pohtia sitä, mitä olisi pitänyt parantaa.

Palloseuran penkillä oli tänään poikkeuksellisesti Siiri Välimaa, sillä Meri Hämäläinen loukkasi itseään viikon harjoituksissa.

– Meri oli perjantaina magneetissa ja sen tulosten tultua lähdemme katsomaan miten hänen kuntoutuminen tai paluu aloitetaan. Todennäköisesti ainakin aluksi mennään vähän kevyemmin hänen kanssaan.

Lisää uutisia