Miehet: Ykkönen jatkuu vieraspelillä Helsingissä – ”Onnistumiset ruokkivat onnistumisia”

Turun Palloseuran pelit Ykkösessä jatkuvat keskiviikkona, kun vastaan asettuu Helsingin IFK. Ottelu HIFK–TPS alkaa Helsingissä Bolt Arenalla kello 18.30.

TPS lähtee Helsingin-reissulle allaan kauden avausvoitto ja toistaiseksi paras peli. TPS nappasi vapun alla kauden ensimmäisessä kotiottelussaan 2–1-voiton Järvenpään Palloseurasta.

 – Voitto helpotti todella paljon, koska alkukausi oli vähän hankala. Saatiin ensimmäiset kolme pistettä. Ottelu oli myös meiltä pelillisesti paljon parempi esitys kuin kaksi ensimäistä sarjaottelua, TPS:n laitahyökkääjä Linus Rönnberg summaa.

Mustavalkoinen turkulaisjoukkue sai paljon virtaa kauden avausvoitosta ja joukkueessa odotetaankin jo positiivisin mielin seuraavaa matsia Helsingissä.

– Joukkueen sisällä on hyvä tunnelma viikonlopun voittopelin jäljiltä. Intoa ja motivaatiota on tosi paljon, ja odotetaan jo seuraavaa ottelua, että päästään jatkamaan hyviä peliesityksiä ja nappaamaan seuraavat sarjapisteet.

Tepsin edustusjoukkueessa toista vuotta pelaava Rönnberg avasi viikonlopun JäPS-ottelussa tämän kauden maalitilinsä komealla tavalla. Rönnberg haki oikean jalkansa vapaaksi ja tempaisi kierteisen kudin takaylänurkkaan. Rönnberg oli viime kaudella TPS:n tehokkain pelaaja peliminuutteihin suhteutettuna, kun pelaamiensa 949 minuutin aikana laitahyökkääjä teki viisi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Rönnbergin tavoitteena on tuplata viimevuotinen maalimäärä tällä kaudella.

– Totta kai maalit ja muut onnistumiset tuovat lisää motivaatiota ja itseluottamusbuustia. Minulla on henkilökohtaisena tavoitteena tehdä paljon maaleja, ja ensimmäinen täysosuma kun tulee, niin helpottaahan se sitä tottakai. Onnistumiset ruokkivat onnistumista, Rönnberg sanoo.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonneen HIFK:n kausi Ykkösessä on lähtenyt käyntiin yskähdellen. Kolmen ottelun jälkeen HIFK:n pistesarake näyttää yhtä sarjapistettä. Pistetilinsä HIFK avasi viikonloppuna Salossa SalPan vieraana. HIFK:n joukkueessa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta, mutta joukkueeseen on kuitenkin hankittu hyviä pelaajia lähteneiden tilalle, nimekkäimpänä Huuhkajista tuttu toppari Paulus Arajuuri.

– Heillä on ollut myös vaikea alkukausi, mutta HIFK on aina HIFK. Varmasti he tulevat taistelemaan ja antamaan kaikkensa. Ei missään nimessä tule helppo ottelu meille. Meidän suurimpia vahvuuksiamme ovat vastahyökkäykset ja kova prässipelaaminen, eli ei mekään tehdä heille peliä helpoksi, pohjustaa Rönnberg tulevaa matsia.

Teksti: Niklas Saarinen

Ke 3.5. klo 18.30 HIFK–TPS, Bolt Arena, Helsinki.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia