Miehet: Ykkönen jatkuu Kokkolassa – ”Nyt on aika näyttää, mitä ollaan harjoiteltu”

Miesten Ykkönen jatkuu lauantaina 22. huhtikuuta, kun TPS kohtaa Kokkolassa KPV:n. Kokkolan Keskuskentällä pelattava ottelu potkaistaan käyntiin kello 16.00.

TPS aloitti kautensa Tammisaaressa EIF:n vieraana viime viikonloppuna. Kauden avauksessa sarjapisteet jäivät Tammisaareen, kun EIF vei voiton maalein 2–1. TPS:n joukkueen konkarin Kasper Hämäläisen mukaan avauspeli jätti mustavalkoisille paljon parannettavaa.

– EIF-matsista jäi meille paljon parannettavaa. Matsi ei lähtenyt rullaamaan siten kuin oltaisiin haluttu. Meidän pitää parantaa pelirohkeuttamme, eli meidän pitää olla se enemmän palloa pitävä joukkue. Ensimmäisestä pelistä näki, että se oli kauden ensimmäinen peli. Hieman täytyy omaa peliä rauhoittaa. Nyt on aika näyttää, mitä ollaan harjoiteltu, keskikenttäpelaaja Hämäläinen summaa.

Lauantain matsin vastustajajoukkue KPV eteni talven Ykköscupissa aina välieriin asti. Kokkolalaisjoukkue sai pidettyä joukkueen viime kauden joukkueen rungosta tärkeitä pelaajia, kun kokeneet Sebastian MannströmPatrick ByskataCharalampos Chantzopoulos ja Kyle Curinga jatkavat KPV:ssä tälläkin kaudella. KPV pelasi Ykkösen kauden ensimmäisessä ottelussaan maalittoman tasapelin JJK:ta vastaan kotikentällä. TPS:n Hämäläinen odottaakin lauantain ottelusta tiukkaa taistoa.

– KPV on kova vastustaja. Siellä on todella hyviä pelaajia vastassa. Kokkolan pojat ovat kotona olleet todella kovia. Meidän täytyy lähteä omalla pelillä liikkelle ja hyödyntää omia vahvuuksiamme. Tiedostamme, missä ne meidän iskun paikkamme pelillisesti ovat, Hämäläinen virkkoo.

Kasper Hämäläisen, 36, komea peliura jatkuu vielä tälläkin kaudella Turun Palloseurassa. Nyt Hämäläisellä on pelaamisen lisäksi myös rooli joukkueen valmennuspuolella, sillä ”Kappe” toimii pelaajavalmentajana Mika Laurikaisen valmennustiimissä.

– Talven aikana pyörähti tosiaan tällainen uusi rooli käyntiin. Alkuun tuli enemmän vedettyä treenejä, mutta nyt kun kausi on lähtenyt kunnolla liikkeelle, niin olen ollut enemmän mukana taktisissa jutuissa. Meillä on koossa hyvä valmennustiimi, ja olen pystynyt harjoituksissa hyvin keskittymään omaan harjoitteluuni, Hämäläinen kertoo.

Teksti: Niklas Saarinen

La 22.4. klo 16.00 KPV–TPS, Kokkola.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia