Miehet: Tepsillä kahden kotipelin viikko – keskiviikkona Suomen Cupissa vastassa Ilves

Turun Palloseuran kausi jatkuu tällä viikolla kahden kotipelin merkeissä. Keskiviikkona 26.4. TPS kohtaa Suomen Cupin ottelussa Veikkausliiga-joukkue Ilveksen. Ottelu alkaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 18.30. Kyseessä on Suomen Cupin kolmannen kierroksen peli, ja TPS:n tämän vuoden cup-taipaleen ensimmäinen etappi.

Miesten Ykköstä on nyt takana kaksi kierrosta. Viime viikonloppuna TPS kohtasi KPV:n Kokkolassa. Lopputuloksena oli maaliton tasapeli. Vaikka voittotili ei vielä auennut, näki TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen positiivisena asiana sen, että oma pää pysyi puhtaana.

– Aina kun ei voita, niin jää parannettavaa. Hyökkäyspeliin siinä eniten jäi parannettavaa, se on selvää. Puolustuspeli oli meiltä pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta paljon parempaa, kuin vielä kuukausi sitten, summaa Laurikainen.

TPS pelaa tällä viikolla kaksi ottelua, ja viime lauantain KPV-peli mukaanluettua otteluita tulee kahdeksaan päivään kolme kappaletta. Pelitahti näkyy luonnollisesti myös treenikentällä.

– Tätä tiiviimpää ottelutahtia jatkuu nyt pari viikkoa. Treeneissä pyritään nyt palauttelemaan ja pitämään vire päällä, Laurikainen sanoo.

Tampereen Ilves on aloittanut Veikkausliiga-kautensa yhdellä voitolla, tasapelillä ja tappiolla. Veikkausliigan sarjataulukossa Ilves on kuudennella sijalla. Ilves ja TPS kohtasivat kuukausi sitten Tampereella pelatussa harjoitusottelussa. Tuolloin pidemmän korren vei Ilves maalein 2–0.

– Meillä on keskiviikon cupin pelissä vain voitettavaa, kun vastaan tulee liigajoukkue. Kyllä meillä omat mahdollisuutemme ilman muuta on. Edellinen kohtaamisemme Ilveksen kanssa oli pitkään maalin peli, kunnes Ilves vähän onnekkaalla kimmokkeella pääsi kahden maalin johtoon. Tämä Suomen Cupin Ilves-peli auttaa osaltaan meitä valmistautumaan tärkeään Ykkösen kotiavaukseen, joka on vuorossa lauantaina, toteaa Laurikainen.

TPS:n viikon toinen kotiottelu on vuorossa lauantaina 29. huhtikuuta, kun vieraaksi Yläkentälle saapuu Järvenpään Palloseura.

Teksti: Niklas Saarinen

Ke 26.4 klo 18.30 TPS – Ilves, Urheilupuiston Yläkenttä, Turku.

Liput TPS–Ilves-otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia