Miehet: Nuori TPS mittasi tasoaan Veikkausliiga-joukkue Ilvestä vastaan

Sateisella ja kolealla Turun Urheilupuiston Yläkentällä käytiin tänään Suomen Cupin 3. kierroksen kamppailu TPS–Ilves. Arpa oli heittänyt TPS:lle kovan vastustajan Tampereelta, joka ylemmän sarjatason joukkueen rutiinilla vei lopulta voiton 2–0.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun peli oli vanhentunut 22 minuuttia. Ilves pelasi hyvällä syöttöyhdistelmällä Santeri Haaralan vetopaikkaan boksin rajalle. Tepsiäkin urallaan edustanut Haarala ei auennutta huipputonttia hukannut, vaan sijoitti pallon tarkasti kotijoukkueen maaliin.

Ilveksellä oli avausjakson lopulla parikin paikkaa kasvattaa taukojohtonsa kahteen maaliin, kun ensin tamperelaisten puskupallo kolahti tolppaan ja pian sen jälkeen kaukolaukaus painui ylärimaa nuollen yli Olli Hakanpään vartioiman TPS-maalin. Vierasjoukkue iski lopulta illan toisen maalinsa toisella puoliajalla, kun Sebit James Ngor onnistui viimeistelemään Haaralan antamasta kulmapotkusta.

Tunnin pelin jälkeen TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen teki triplavaihdon muuttaen joukkueen ryhmitystä neljän puolustuslinjasta kolmen linjaan. TPS sai loppupelin aikana rakenneltua muutaman kohtuullisen paikan ja muutenkin joukkueen peli oli yritteliästä. Päävalmentaja Laurikainen tuumaili matsin jälkeen, että kolmen linja voidaan nähdä käytössä uudestaankin.

– Pystyimme parantamaan pelirohkeuttamme edellisestä KPV-pelistä. Ottelun loppu oli meiltä hyvä. Saimme ihan hyviä tilanteita, erilaisia kuin mitä olemme muuten rakennelleet. Kolmen topparin systeemi saattaa hyvinkin olla yksi vaihtoehto jatkossa, Laurikainen mietti.

Tepsillä oli tänään jalkeilla hyvin nuori joukkue. Keskikentällä 17-vuotias Aapo Boström pelasi täyden ysikymppisen, samoin puolustuksessa vuotta vanhempi Eero Uusitalo uurasti täydet minuutit. Nuorisokaartin pelaajista tositoimissa Yläkentällä olivat myös 18-vuotiaat Hanjin Cho ja Tuomas Pippola, 19-vuotiaat Onnipekka Pajula ja Otto Ohvo sekä 20-vuotiaat Severi PöysäLinus Rönnberg ja Santeri Pohjolainen.

– Tällainen matsi kovaa Veikkausliiga-joukkuetta vastaan palvelee sekä nuoria pelaajiamme että omaa työtäni valmentajana. Päästään näkemään, miten pärjätään, Laurikainen sanoi.

– Jotain parannettavaa pelin sisälle aina jää, mutta mielestäni nuoret pelaajamme esiintyivät oikein miehekkäästi tänään. Aapo ja Eero pelasivat täyden ottelun, ja ovat aivan täysillä mukana pelipaikkojensa kilpailussa joukkueen sisällä. Muutenkin oli positiivisia juttuja nuoriso-osastolla: Linus tuli hyvin sisään, ja Onnipekka alkaa olla taas kärjessä oma yritteliäs ja maaliahne itsensä, kun vammakierre on vihdoin selätetty, Laurikainen jatkoi.

TPS:n kausi jatkuu jo tulevana lauantaina, kun vuorossa on Ykkösen kotiavaus. Tepsin vastustajaksi Yläkentälle saapuu JäPS. Ottelu alkaa kello 16.00.

– Huomenna palautellaan ja perjantainakin pikkaisen urheillaan, mutta kyllä tässä enemmän nyt mennään sellaisella kroppa kuntoon -meiningillä, kun kahdeksaan päivään tulee kolme peliä.

Lopputulos:

TPS – Ilves 0–2 (0–1)

Ottelun maalit:

22 min 0–1 Santeri Haarala
52 min 0–2 Sebit James Ngor

Varoitukset:

48 min Kalle Katz
56 min Alhaji Gero
86 min Najeeb Yakubu

TPS:n kokoonpano:

Olli Hakanpää (MV)
Daniel Rantanen
Alhaji Gero
Riku Riski (C) (60 min Linus Rönnberg)
Umar Bala Muhammed (60 min Onnipekka Pajula)
Yannis Lamgahez (60 min Joonas Sundman)
Severi Pöysä
Tuomas Pippola (79 min Otto Ohvo)
Santeri Pohjolainen (69 min Hanjin Cho)
Eero Uusitalo
Aapo Boström

Erotuomari: Samuli Stenman

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 295

Seuraava ottelu: La 29.4. klo 16.00 TPS–JäPS, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Ottelun kooste

Lisää uutisia