Miehet: KPV ja TPS pistejakoon Kokkolassa

Miesten Ykkönen jatkui tänään KPV:n ja TPS:n välisellä kohtaamisella. Kokkolan Keskuskentän kuuluttajan ei tänään tarvinnut viritellä äänijänteitään maalikuulutuksia varten, sillä joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin.

Kumpikaan joukkue ei saanut ottelun avauspuoliajalla selkeää otetta pelistä, ja pallo pyöri enimmäkseen kentän keskialueella. Avauspuoliajan parhaan maalipaikan loi hieman ennen taukovihellystä TPS. Daniel Rantanen tarjoili oivallisen pitkän syötön Riku Riskille, joka spurttasi laidalta maalipaikkaan. Tepsiäkin urallaan edustanut KPV-veskari Ville Seppä onnistui kuitenkin torjumaan Riskin laukauksen.

– Puolustuspeli oli tänään parhaalla tasolla tänä vuonna. KPV ei saanut juurikaan avopaikkoja. Avoimesta pelistä me loimme tänään paremmat paikat. Meidän pelisuunnitelmamme menivät tänään harmillisesti uusiksi kesken pelin, kun keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson loukkaantui avausjakson lopulla. Toisella jaksolla jouduimme sitten nojaamaan vastahyökkäyksiin, kertasi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Ottelun toisella nelivitosella kotijoukkue KPV sai otetta pelistä ja oli enemmän pallossa kiinni. KPV oli lähellä tehdä voitto-osuman pari minuuttia ennen loppua, mutta TPS-maalilla Jere Koponen venyi loistavaan blokkitorjuntaan. Omat paikkansa oli toisella puoliajalla myös TPS:llä, joten tasapeli oli kenttätapahtumiin nähden varsin oikeutettu lopputulos tänään.

– Me olimme tänään vähän enemmän se vastaanottava joukkue. KPV piti enemmän palloa ja me koetimme iskeä vastahyökkäyksillä, mutta ei se oikein lähtenyt tänään. Muutaman kerran koetimme ottaa ylempää kiinni, mutta se ei oikein onnistunut ja jouduimme tippumaan keskikentälle blokkiin ja siitä hakemaan riistoilla vastahyökkäyspaikkoja, tiivisti TPS:n keskuspuolustaja Roope Pakkanen.

Pakkasen toppariparina nähtiin tänään uusi kasvo, ensiesiintymisensä TPS:n edustusjoukkueessa tehnyt Yannis Lamgahez. Ranskalais-marokkolainen keskuspuolustaja liittyi TPS:n vahvuuteen juuri ennen Ykkösen kauden alkua. Ensimmäisessä Ykkösen pelissään Lamgahez esitti jämäkkää ja varmaa peruspeliä.

– Puolustukseemme tuli muutos tänään pelipäivänä, kun Joonas Sundman joutui terveyssyistä jäämään sivuun. Se avasi Yannikselle mahdollisuuden, ja hän käytti sen kyllä hyvin. Yanniksen suoritus oli tänään todella ammattimainen. Puolustussuuntaan hän pelasi erinomaisesti. Hyökkäyssuuntaankin hän pystyi tekemään peliä edistäviä suorituksia, vaikka ei ole vielä ehtinyt hirveästi yhteispeliä joukkuekaverien kanssa hiomaan, kommentoi päävalmentaja Laurikainen uuden pelurinsa edesottamuksia.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikolla Turun Urheilupuiston Yläkentällä kahden kotipelin merkeissä, kun ensin keskiviikkona TPS isännöi Ilvestä Suomen Cupissa ja lauantaina turkulaisten vieraaksi Ykkösen kotiavaukseen saapuu JäPS.

Lopputulos:

KPV – TPS 0–0 (0–0)

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson (43 min Daniel Rantanen)
Alhaji Gero
Riku Riski
Joonas Lakkamäki
Yannis Lamgahez
Linus Rönnberg (70 min Umar Bala Muhammed)
Severi Pöysä
Kasper Hämäläinen
Santeri Pohjolainen

Erotuomari: Lassi Siukkola

Pelipaikka: Kokkolan Keskuskenttä

Yleisömäärä: 865

Seuraava ottelu: Ke 26.4. klo 18.30 TPS–Ilves, Urheilupuiston Yläkenttä, Turku. Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu.

Ottelun kooste

Lisää uutisia