”Meillä ei ole nyt yhtään pelikuntoista topparia”

Jalkapallon Ykkösen valmistautuva TPS kohtasi lauantaina harjoitusottelussa Kakkoseen valmistautuvan SalPa:n Kupittaalla. Kummallekaan joukkueelle se tärkein asia ei ollut ottelun lopputulos, mutta joka tapauksessa SalPa voitti TPS:n lukemin 3-1. SalPa:lle kuuluukin kaikki kunnia toisen jakson rynnistyksestä, sillä TPS johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen vielä 1-0.

TPS:lle oli tullut jo loppuviikon harjoituksissa todella huonoja uutisia, kun ainoa terve toppari Otto Schultz mursi kätensä. Edessä on Rasmus Holman tapaan monen viikon pakkohuili.

– Meidän suurin ongelmamme tällä hetkellä on se, että meillä ei ole yhtään pelikuntoista topparia. Juho Montola pystyy toki tarvittaessa stunttaamaan loukkaantuneita. Muille pelipaikoille on miehiä, kestetään jopa vähän kolhuja ja on muutama vaihtoehtokin, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kiteytti.

– Ensimmäiseen puoliaikaan ja sen hallintaan olen suhteellisen tyytyväinen. Keskuspuolustuksen tilanne vaikuttaa kuitenkin väkisinkin tähän kokonaisuuteen. Kauteen valmistautuminen kärsii nyt, mutta uskon, että kauden alkuun mennessä tilanne on jo paljon parempi, Pikkarainen kuitenkin totesi optimistisesti.

TPS:n kokoonpanossa oli sopimuspelaajien lisäksi kolme mielenkiintoista uutta nimeä kokeella. Keskuspuolustaja Jessy Lando Fusu ja laitapuolustaja Tatu Varmanen olivat raitapaitojen avauskokoonpanossa ja tauolla vaihdosta kentälle tuli topparin tontille Oliver Kangaslahti.

– Landon fysiikka ei kestänyt kunnolla toista jaksoa. Hänen pallollinen osaaminen on ihan hyvää. Varmanen on ollut meidän mukanamme vasta tällä viikolla ja tämä yksi puoliaika sopi hänelle nyt hyvin. Kangaslahti tuli haastavaan paikkaan ja teki parhaansa. Onhan meillä tällä hetkellä paljon mietittävää, Pikkarainen myönsi.

Ja sitten ne ottelun maalit.

TPS:n Mika Ääritalo otti pitkän spurtin ja juoksi käytännössä puolesta kentästä läpi ja SalPa:n puolustuslinjan ohi, syöttäen maali eteen Eliécer Espinosalle, jolla oli varsin helppo työ ohjata pallo verkon perille 16. minuutin kohdalla.

SalPa:n Elmo Heinonen pääsi juoksemaan pitkään palloon kiinni TPS-linjan takaa, juoksi karkuun ja tasoitti läpiajostaan 62. minuutin kohdalla tilanteeksi 1-1.

77. minuutin kohdalla SalPa siirtyi 1-2-johtoon. Salolaiset rakensivat hyökkäyksensä oikeaa laitaa pitkin. Eetu Leppänen otti keskityksen rangaistusalueella erinomaisesti vastaan. Hän siirsi palloa hieman ensin oikealle ja latasi pelivälineen sen jälkeen TPS-maaliin.

SalPa:n kolmas syntyi 89. minuutin kohdalla ja asialla oli toistamiseen Heinonen. Hän otti pitkän pallon haltuunsa, teki pari harhautusliikettä ja ampui pallon TPS-maalin oikeaan alanurkkaan.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-salpa-1-3-02-03-2019/

Vaihdot: Sisään – (ulos)

Oliver Kangaslahti – (46′ Jonni Peräaho)
Julius Perälä – (46′ Tatu Varmanen)
Kasperi Tuomi – (46′ Juho Salminen)
Oskari Jakonen – (46′ Mika Ääritalo)
Miikka Mujunen – (46′ Anton Lepola)
Bamo Ahmadi – (64′ Eliecer Espinosa)
Juho Salminen – (64′ Kristian Heinolainen)

Lisää uutisia