Matkaa huipulle on vielä kiivettävänä – TPS:lle tappio HJK:n vieraana

Ykkösliigan kauteen valmistautuvalla TPS:llä oli tänään edessään harjoituskauden kovin testi, kun turkulaiset kohtasivat vieraskentällä hallitsevan Suomen mestarin, HJK:n. Kiirastorstain peli osoitti, että uutta prosessiaan käynnistelevällä TPS:llä on vielä pelissään kehitettävää, jotta joukkue pystyy toden teolla haastamaan kotimaan absoluuttisen kärjen. Kahdessa edellisessä harjoitusottelussaan TPS oli pystynyt voittamaan Veikkausliiga-joukkueet IFK Mariehamnin ja Gnistanin, mutta tänään Tepsi ei missään vaiheessa pystynyt HJK:ta haastamaan. Jo avauspuolikkaalla 3–0-johtoon karannut HJK voitti Bolt Arenalla käydyn kamppailun lopulta 5–1.

– Tulos kertoo aika suoraan sen, että emme olleet tarpeeksi hyviä tänään. Emme missään pelissä halua nähdä tuollaisia lukemia tulostaululla. Emme pystyneet haastamaan HJK:ta, mutta on muistettava, että vastus oli nyt kotimaassa se kovin mahdollinen. HJK pelasi hyvin tänään, kommentoi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

TPS ei lähtenyt Helsinkiin peruuttelemaan, vaan joukkue pyrki pelaamaan omaa peliään, kuten kehittymisen nimissä ehdottomasti kuuluukin. TPS:n pallollisessa pelissä näkyi kuitenkin tänään se, ettei uudistunut ja nuorentunut joukkue ole vielä tämän tason vastustajaa kohdannut. TPS:llä oli vaikeuksia omassa pelinrakentelussaan ja vastustajan prässin ohittamisessa. Tämä heijastui myös tulostaululle, kun HJK pääsi kahteen otteeseen rokottamaan Tepsin syöttöpelin virheistä.

– Meillä oli joitain hyviä hetkiä pelissä, mutta missään nimessä tämä ei ollut ehjä esitys meiltä. Eipä tässä paljon auta selitellä. Kun viisi maalia menee omiin, niin kaikki muu on aika kosmetiikkaa. Tämän tason vastustajaa vastaan ei kestä päästää niin helppoja maaleja kuin tänään päästimme, totesi Nuutinen.

– Pallollisen pelin ensimmäisissä vaiheissa meidän olisi pitänyt tänään suorittaa paremmalla tasolla, jotta olisimme useammin päässeet ohittamaan vastustajan prässin. Niinä hetkinä, kun pääsimme ohittamaan prässin, pystyimme liikkuvilla hyökkäyksillä luomaan uhkaa ja saimme muutaman paikan rakennettua, jatkoi Nuutinen.

Nuutisen mukaan päivän peli oli henkilökohtaisella tasolla hyvä testi TPS-pelaajille. Vaikka joukkueena Tepsi ei pystynyt tänään parhaimpaansa, oli kovan tason pelin sisällä yksilöiden onnistumisia.

– Ottelu näytti meille, missä mennään tällä hetkellä Suomen absoluuttiseen kärkeen verrattuna. Yksilötasolla pelin sisällä oli onnistujia, esimerkiksi laitapuolustaja Oscar Häggström. ”Hägis” pelasi hyvän pelin Topi Keskistä vastaan ja pystyi pitämään Keskisen pitkiä aikoja pimennossa.

Kolmessa edellisessä harjoitusottelussaan TPS on nyt kohdannut Veikkausliigassa pelaavan joukkueen. Nuutinen näkee, että kokonaisuudessaan väännöt ylemmän sarjatason joukkueita vastaan ovat palvelleet hyvin Tepsin valmistautumista Ykkösliigan kauteen.

– Olemme päässeet pelaamaan hyviä, vauhdikkaita ja intensiivisiä pelejä, joissa olemme myös joutuneet puolustamaan pitkiäkin pätkiä. MIFK- ja Gnistan-voitot toivat meille tärkeää uskoa siihen, että olemme tehneet treenikentällä oikeita asioita ja saaneet omaa peliämme vietyä eteenpäin, vaikka tänään emme pystyneetkään Suomen mestaria vastaan kilpailemaan.

TPS:n joukkue vetäytyy nyt lyhyelle pääsiäistauolle ja palaa sen jälkeen treenikentille hiomaan viimeiset kuviot kuntoon ennen lauantaina 13.4. ohjelmassa olevaa Ykkösliiga-kauden kotiavausta. TPS:n kenraaliharjoitus on ohjelmassa Veritas Stadionilla lauantaina 6.4. kello 13.00, kun Tepsi kohtaa harjoitusottelussa FC Jazzin.

Lopputulos:

HJK–TPS 5–1 (3–0)

Ottelun maalit:

15 min 1–0 Luke Plange
21 min 2–0 oma maali
36 min 3–0 Luke Plange
77 min 4–0 Topi Keskinen
80 min 5–0 Georgios Kanellopoulos
88 min 5–1 Niilo Saarikivi

TPS:n kokoonpano:

Luka Nokelainen (MV) (46 min Olli Hakanpää)
Roope Pakkanen (85 min Baba Mensah)
Mehdi Hetemaj (85 min Joonas Lakkamäki)
Onni Helén (73 min Eino-Iivari Pitkälä)
Atte Sihvonen (C) (58 min Jesper Karlsson)
Umar Bala Muhammed (89 min Veeti Pohtio)
Tuomas Pippola (58 min Riku Sjöroos)
Oscar Häggström
Niilo Saarikivi
Aapo Boström
Aaro Soiniemi (58 min Elias Collin)

Erotuomari: Dennis Antamo

Pelipaikka: Bolt Arena, Helsinki

Seuraava ottelu: TPS – FC Jazz, la 6.4. klo 13.00 Veritas Stadion.

Kooste

Video: TPS TV

Lisää uutisia