Marko Rajamäki jatkaa P17-joukkueen vastuuvalmentajana – huippuvaiheen vastaavan rekrytointi jatkuu keväällä 2024

Nico Pesu, Marko Rajamäki, Mikko Harjanne ja Aleksi Tammi

TPS avasi syksyllä 2023 rekrytoinnin huippuvaiheen vastaavan pestiin, jossa keskiössä oli P17/1-joukkueen vastuuvalmentajan tehtävä. Seura teki perusteellista työtä ja prosessissa oli niin hakijoina kuin seuran itsensä hakemana erinomaisia kandidaatteja, mutta vielä tässä vaiheessa sopivaa ratkaisua ei löytynyt.

– Haastattelimme ja keskustelimme pestistä konkreettisesti kuuden kandidaatin kanssa, mutta koska tähdet eivät olleet täysin kohdallaan, otamme tässä vaiheessa aikalisän ja jatkamme rekrytointiprosessia hyvissä ajoin ensi vuoden aikana. Haluan kuitenkin kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia prosessissa mukana olleita ammattimaisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä, kertaa tilannetta TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Ilman laadukasta valmentajaa P17-joukkue ei kuitenkaan jää, eikä huippuvaihe kokonaisuudessaan muutenkaan jää vaille huomiota. TPS P17 on jo aloittanut harjoittelun Marko ”Rapa” Rajamäen johdolla. Rapa on mustavalkoinen legenda, joka omaa valtavan valmentajakokemuksen aina kotimaan pääsarjatasoa myöten. Rapa otti P17-joukkueen ohjakset haltuun jo kesken viime syyskauden, johdattaen joukkueen lopulta tavoitteeseen, eli SM-karsintasarjapaikkaan oikeuttavalle sijoitukselle. 

– Huippuvaiheen vastaavan pesti on seuralle tässä muodossa täysin uusi ja erittäin suuri panostus, joten emme halunneet aikapaineen takia tehdä päätöksiä, joissa olisimme joutuneet tinkimään tavoitteistamme. Käymme rekryrosessin läpi ja katsomme, mitä voimme tehdä vieläkin paremmin, missä vaiheessa kautta prosessin aloitamme ja toki varmasti kirkastamme ja tarkennamme myös tavoitteitamme. Nyt meillä oli kuitenkin mahdollisuus ottaa prosessin kanssa aikalisä, kun Rapa oli pyynnöstämme valmis ottamaan joukkueen vastuuvalmentajan tehtävät vastaan vielä alkaneen kauden ajaksi. Rapa on tehtävää jo hoitanutkin, mutta nyt pesti on siis vahvistettu ja vakinaistettu kauden 2024 ajaksi. Mikäli löydämme koko huippuvaiheen vastaavan pestiin sopivan henkilön jo kauden aikana, on toki mahdollista, että tämä hyppää mukaan prosessiin jo matkan aikana, mutta lähtökohtaisesti menemme Rapan johdolla koko kauden, sanoo TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– Rapa hyppäsi tosiaan pyynnöstämme mukaan jo kesken viime kauden ja teki hienoa työtä. Olenkin todella iloinen, että meillä on tällainen mahdollisuus, jota ei monella seuralla vastaavassa tilanteessa olisi, ja että Rapa on ollut valmis hyppäämään haalarihommiin. Rapa ei kuitenkaan ole päätoiminen valmentaja eikä ota vastuulleen koko huippuvaihetta, joten tässä vaiheessa myös Miro tulee olemaan suunniteltua enemmän mukana huippuvaiheen valmennuksen tukemisessa, toiminnanjohtaja Ekroos päättää.

Vastuuvalmentaja Rajamäki on innoissaan ottaessaan uuden projektin vetovastuun. Rajamäen lisäksi P17-joukkueen valmennuksessa ovat alkavalla uudella kaudella mukana apuvalmentaja Mikko Harjanne, maalivahtivalmentaja Nico Pesu, fysiikkavalmentaja Aleksi Tammi, seuran uusi talenttivalmentaja Kalle Tallqvist  sekä valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– Itselleni tämä P17-juniorien valmennustehtävä on eräänlainen ympyrän sulkeutuminen, kun olen nyt valmentanut Tepsissä kaikkia 11 vs. 11-ikäluokkia aina 12-vuotiaista junioreista edustusjoukkueeseen. Ehdottoman motivoituneena ja energiaa täynnä lähden viemään P17-joukkuetta kohti tulevaa kautta. Meillä on koossa tosi hyvä valmennustiimi, jossa jokainen tuo oman tärkeän panoksensa joukkueen arkeen, Rajamäki sanoo. 

– Saimme P17-joukkueen kanssa hyvän lopun viime kaudelle ja nousimme mukaan SM-karsintasarjaan. Talven SM-karsintasarjassa luvassa on laadukkaita matseja valtakunnan parhaita joukkueita vastaan. Nämä ovat tosi tärkeitä pelejä nuorten pelaajien kehityksen kannalta. Viime vuonna seurassamme murtautui kaksi B-juniori-ikäistä omaa kasvattia edustusjoukkueeseen, ja tulevallakin kaudella P17-joukkueessa pyritään joukkuemenestyksen lisäksi myös valmistamaan yksilöitä kohti seuraavaa steppiä, Rajamäki jatkaa.

Rajamäen ja talenttivalmentaja Tallqvistin sopimusten myötä TPS:n poikien huippuvaiheen valmentajakokonaisuus on valmis. Valmennuksen tukitoimintojen, maalivahti- ja fysiikkavalmennuksen osalta seuran valmennuskokonaisuus julkaistaan alkuvuodesta. 

Samalla TPS haluaa kiittää seuran huippuvaiheen valmennuksessa viime kaudella vaikuttaneita Jesse Saarista (talenttivalmentaja), John Allenia (TPS Akatemia), Steven Polackia (P20), Merdan Mahmudia (P17/1), Esa Niemistä (P17/1) ja Besnik Hajdinia (P17/1 & P17/2) työstään sekä sitoutumisestaan seuran eteen. Lisäksi seura haluaa välittää suuret kiitokset Tepsissä viime kaudella juniorijoukkueiden vastuuvalmentajina toimineille Thomas Lagerroosille (P15), Peter Boströmille (P12) ja Ville-Pekka Saariolle (T15) sekä kaikille muille valmennus- ja taustatehtävissä suurella mustavalkoisella sydämellä työskennelleille henkilöille. Toivotamme parasta mahdollista jatkoa!

Lisää uutisia