Kalle Tallqvist on TPS:n uusi talenttivalmentaja – ”Erittäin monipuolinen osaaja”

Kuvassa TPS:n talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Turun Palloseura on rekrytoinut seuran uudeksi talenttivalmentajaksi Kalle Tallqvistin. Tallqvistin, 37, valmentajasopimus on yksivuotinen ja hän tulee työskentelemään TPS:ssä sekä miesten edustusjoukkueessa että seuran junioripuolella poikien huippuvaiheessa.

Tallqvist on todellinen jalkapallon moniosaaja, jonka laaja-alainen koulutustausta ja työhistoria luovat erinomaisen pohjan talenttivalmentajan työhön. Tallqvist on suorittanut UEFA A- ja Ekkono Master -valmentajakoulutukset, minkä lisäksi hänellä on myös fysioterapeutin AMK-tutkinto. Jalkapallon parissa Tallqvist on oman peliuransa jälkeen työskennellyt miesten edustusjoukkueen päävalmentajana, fyysisenä valmentajana, juniorivalmentajana ja valmennuspäällikkönä.

TPS:n päävalmentajalle Miika Nuutiselle Tallqvist on ennestään tuttu UEFA A -valmentajakurssilta. Nuutinen on vakuuttunut siitä, että Tallqvist pystyy auttamaan seuran nuoria talenttipelaajia ottamaan urallaan seuraavat askeleet.

– Kalle on erittäin monipuolinen osaaja, joka ymmärtää jalkapalloa kokonaisvaltaisesti. Kalle on toiminut monenlaisissa rooleissa lajin parissa ja lähestyy peliä hyvin pelaajakehityslähtöisesti. Hänellä on vahva ymmärrys jalkapallon pelipaikkakohtaisista vaatimuksista, niin teknistaktisesti kuin fyysisestikin, Nuutinen tietää.

Nuutisen mukaan talenttivalmentajana Tallqvist tulee olemaan aktiivisesti läsnä edustusjoukkueen arjessa. Talenttivalmentajan roolina on huolehtia nuorten pelaajien kokonaisvaltaisesta kehityksestä.

– Meidän joukkueemme arjen pitää tietysti olla erinomaisessa kunnossa, mutta nuorten pelaajien tarvitsee sen lisäksi saada vielä ekstraa, ja siitä Kalle tulee omassa roolissaan huolehtimaan. Hän tulee työstämään pelipaikkakohtaisia asioita nuorten talenttiemme kanssa ja seuraa heidän edistymistään harjoittelun tavoitteissa, taustoittaa Nuutinen talenttivalmentajan roolia edustusjoukkueen valmennustiimissä.

Kalle Tallqvistin oma peliura kantoi aina Ykköseen asti, jossa Lohjan Pallon kasvatti sai tililleen 25 ottelua FC Espoon joukkueessa kaudella 2010. Valmentamisen Tallqvist aloitti vuonna 2012 FC Hongan junioreissa. Valmennusurallaan Tallqvist on ollut päävalmentajan roolissa nostamassa sekä Espoon Palloseuraa että EBK:ta Kolmosesta Kakkoseen. Miesten edustusjoukkueen päävalmentajakokemusta hänellä on lisäksi Kakkosessa pelanneesta BK-46:sta. Junioripuolella Tallqvist on työskennellyt muun muassa EPS:n valmennuspäällikkönä ja valmentanut seuran B-junioreita. Viime kaudella Tallqvist toimi EBK:n päävalmentajapestin lisäksi Veikkausliiga-joukkue KTP:n fyysisenä valmentajana.

Talenttivalmentajan työ on Tallqvistille uusi aluevaltaus jalkapallon saralla, ja juuri se häntä kiinnostikin TPS:n tarjotessa pestiä. Tallqvist kokee, että monipuolisen kokemuksensa ja osaamisensa kautta hänellä on paljon annettavaa nuorille talenttipelaajille. Talenttivalmentajan tehtävässä Tallqvist pääsee myös hyödyntämään Ekkono Master -valmentajakoulutuksen oppeja. Koulutus käsittelee syvällisesti pelipaikkakohtaisia teknistaktisia sisältöjä sekä antaa niiden valmentamiseen menetelmällisiä työkaluja.

– Talenttivalmentajan pesti TPS:ssä tarjoaa minulle ammatillisesti tosi kiinnostavan mahdollisuuden keskittyä yksilövalmennukseen ja valjastaa kaiken tietotaitoni. Talenttivalmentajan työssä pääsen käyttämään oikeastaan kaikkea aiemmin lajista oppimaani, minkä uskon olevan hyvin palkitsevaa sekä itselleni valmentajana että valmennettaville pelaajille, Tallqvist sanoo.

TPS:n miesten edustusjoukkueen valmennustiimin kuuluvat päävalmentaja Nuutisen ja talenttivalmentaja Tallqvistin lisäksi apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi ja fysiikkavalmentaja Michael Oliphant. Edustusjoukkueen taustatiimi tulee täydentymään vielä myöhemmin julkaistavilla oman erikoisalansa ammattilaisilla; analyytikolla ja fysioterapeuteilla.

– Odotan jo mielenkiinnolla vuoden alusta alkavaa yhteistyötämme tiimin kanssa. Saamieni tietojen ja käymieni keskustelujen perusteella edustusjoukkueen taustatiimi on yhdistelmä monipuolista osaamista ja motivoituneita, ahkeria tekijöitä. Sellaiseen joukkoon liittyy aina mielellään, kuvailee Tallqvist mietteitään tulevasta.

TPS Juniorijalkapallon puolella Tallqvist tulee vastaamaan poikien huippuvaiheen talenttipelaajien yksilöllisestä valmennuksesta.

– Junioripuolella Kalle tulee ohjaamaan 15–19-vuotiaiden talenttipelaajiemme harjoittelua aamutreeneissä, minkä lisäksi hän on säännöllisesti läsnä P17-joukkueen harjoituksissa valmennustiimin jäsenenä, kertoo TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– Palloliiton talenttivalmennusohjelman myötä Kalle on mukana myös poikien aluetoiminnassa. Se on todella hyvä juttu, sillä aluetoiminnan kautta hän pääsee näkemään, missä meidän tietyn ikäluokkamme parhaat pelaajat menevät suhteessa alueen ja valtakunnan tasoon, Varhelahti jatkaa.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! TPS:n kausikortin kuluvan viikon loppuun mennessä ostaneiden kesken arvotaan Ecobike-sähköpolkupyörä. Suuntaa siis ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia