Mariano Galeano valittiin TPS:n akatemiavalmentajaksi

TPS Jalkapallo vahvistaa seuran pelaajakehitykseen oleellisesti liittyvää TPS U23 -reservijoukkueen ja GANT-akatemian yhdistelmää uudella akatemiavalmentajalla. Akatemiavalmentajaksi on valittu argentiinalainen Mariano Galeano, 41.

–  Reservijoukkueen päävalmentajana toimii Gabri Garcia Xatart, mutta Gabrin työhön kuuluu myös edustusjoukkueen apuvalmentajana toimiminen, joten Marianolla on iso vastuu reservijoukkueen viikoittaisen harjoittelun suunnittelemisesta yhdessä Gabrin kanssa. Mariano tekee kiinteää yhteistyötä TPS:n A- ja B-nuorten valmentajien kanssa harjoitteluun ja pelaamiseen liittyen, taustoittaa TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen.

Galeanolla on kokemusta vastaavanlaisista nuorten pelaajien valmennustehtävistä eri puolilta maailmaa, Kiinasta ja useista Etelä-Amerikan maista. Viimeksi Galeano on työskennellyt Suomessa Oulun Työväen Palloilijoissa valmennuspäällikkönä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Parasta nuorten pelaajien valmentamisessa on se, kun saa nähdä nuoren kehittyvän pelaajana ja ihmisenä. Sen kehityksen näkeminen tekee minut valmentajana äärettömän onnelliseksi, Galeano kertoo.

Galeanon valmennusfilosofiassa jalkapallo ei ole muusta elämästä irrallinen saareke. Jalkapallo opettaa tekemään yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Pelin kautta oppii hallitsemaan tunteita. Päämäärätietoinen harjoittelu tavoitteiden saavuttamiseksi edellyttää kurinalaista asennetta ja työmoraalia.

Argentiinalaisvalmentaja pyrkii antamaan pelaajille tietyt pelilliset reunaehdot, mutta haluaa myös jättää tilaa pelaajan luovuudelle. Kentällä pelaaja ei voi pysähtyä miettimään, vaan hänen on pystyttävä nopeassa pelitilanteessa tekemään automaattisesti kulloinkin oikea ratkaisu.

– Haluan joukkueeni olevan aloitteellinen osapuoli pelissä ja hallitsevan palloa vastustajan kenttäpuoliskolla. Vahva hyökkäyspeli vaatii kuitenkin tuekseen hyvän puolustuspelin, jonka kivijalka on nopeissa tilanteenvaihdoissa.

Galeano aloitti työt Turun Palloseurassa maaliskuussa. Argentiinalaisen ensimmäiset fiilikset seurasta ja Turusta ovat erittäin positiiviset.

– Työ on lähtenyt hyvissä merkeissä käyntiin. Yhteistyö muiden valmentajien kanssa on sujunut erittäin hyvin. Turku on kaunis ja viihtyisä kaupunki, Galeano sanoo.

Lisää uutisia