Malukasta leivottiin Valkeakosken trillerin sankari

TPS sai kuin saikin täyden kolmen pisteen saaliin tänään Valkeakoskelta, vaikka viime tinkaan se jäi. TPS:n iltapäivän sankariksi leivottiin hyökkääjä Leroy Maluka, joka iski paluupallon verkkoon 89. minuutin kohdalla. Malukan kautta aikain ensimmäinen liigamaali ei olisi voinut tulla makeampaan saumaan.

Ottelun alku oli melko tunnustelevaa peliä, mutta hiljalleen pallo alkoi liikkua liukkaammin. Ensimmäisen puoliajan pahin paikka tuli Hakan omasta virheestä, sillä Regi Nooitmeerin oman pään purku oli lipsahtaa omiin. Hakan paras maalitilaisuus ensimmäisellä puoliajalla tuli juuri ennen taukoa, mutta TPS-maalivahti Henrik Moisander venyi John Weckströmin ohjauksen maalin alakulmasta.  

Toisella puoliajalla TPS löi uutta vaihdetta silmään. Ensin Toni Kolehmainen puski Mika Ääritalon keskityksen, mutta se jäi hieman ponnettomaksi. Heti perään Santeri Mäkinen latasi, mutta pallo leijaili niukasti yli maalin.

TPS:n h-hetki koitti 64. minuutin kohdalla, kun Haka-puolustaja Juuso Salonen rikkoi Mika Ääritaloa rankkarin arvoisesti. Pilkun taakse asettui tuttuun tapaan Kolehmainen, mutta veto meni kuin menikin tolppaan.

88. minuutin kohdalla TPS löi Hakalle vihdoin luun kurkkuun. Juho Lähde ampui ensin päin Michal Slawutaa, mutta vaihdosta kentälle tullut Leroy Maluka iski paluupallon vastustamattomasti verkkoon ja tuuletukset olivat näkemisen arvoiset.

Ottelun viimeiset minuutit olivat armotonta taistelua, kun Haka yritti lyödä painetta TPS-päätyyn ja Palloseura puolestaan kyttäsi vastaiskuja, millä päättää peli lopullisesti.

TPS:lle voitto merkitsi sitä, että joukkue tappelee edelleen tiukasti mitaleista, vaikka kaksi pistettä edellä olevat Honka ja JJK myös voittivat omat ottelunsa.

Lisää uutisia