Maalitykki Laura Linnala jatkaa Tepsin riveissä

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Laura Linnalan, 22, kanssa. Linnala on kahdella edelliskaudella ollut mustavalkoisten paras maalintekijä.

Linnala on kulkenut askel kerrallaan määrätietoisesti kohti korkeampia sarjatasoja ja onnistunut aina siirtämään hyvät maalimääränsä uudelle sarjatasolle. Kaudella 2019 Linnala iski B-tyttöjen Ykkösessä 17 maalia. Seuraavana vuonna pelit jatkuivat TPS 2:n riveissä naisten Kakkosessa ja tuloksena oli kahdeksan maalia. Kaudeksi 2021 Linnala nostettiin naisten Ykkösessä pelanneeseen TPS:n naisten edustusjoukkueeseen. Kauden päätteeksi hän voitti joukkueen sisäisen maalipörssin 12 osumallaan. Joukkueensa paras maalintekijä Linnala oli myös menneellä kaudella yhdeksällä maalillaan.

Tänä vuonna Linnalalla on edessään ensimmäiset pelit Kansallisessa Liigassa. Hyökkääjä luottaa omiin vahvuuksiinsa myös jatkossa ja lähtee ennakkoluulottomasti uutta kautta kohti.

– Odotan innolla liigadebyyttiä. Pelaajana olen kehittynyt tosi paljon nyt parin kauden aikana naisten Ykkösessä. Itsevarmuus pallon kanssa ja pelirohkeus ovat mielestäni selittävät tekijät hyvien tulosten taustalla. Pitää uskaltaa haastaa ja käyttää omia vahvuuksia, kuten hyvää fysiikkaa ja nopeutta, Linnala sanoo.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salosen mukaan Linnalan kasvutarina pelaajana on hieno osoitus työnteon ja kovan tahdon merkityksestä.

– Lauralla on kova tahto kehittyä pelaajana ja päästä urallaan eteenpäin. Hän on klassinen hyökkääjätyyppi, joka on maalinälkäinen ja hakeutuu todella röyhkeästi maalipaikkoihin boksissa, Salonen analysoi.

Laura Linnalan kuva median käyttöön

Lisää uutisia