Lukas Hradecky on Vuoden turkulainen!

TPS-kasvatti ja Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on valittu Vuoden turkulaiseksi 2021. Viime kesän EM-kisoissa Suomen maalilla loistanut Hradecky sai annetuista yleisöäänistä 36 prosenttia.

–Lukas Hradecky nostaa aina vahvalla Turun murteellaan Turun ja erityisesti kotilähiönsä esiin. Hän on tehnyt Turkua ja Runosmäkeä tunnetuksi maailmalla – se on upeaa, sanoo Turun pormestari Minna Arve Turun kaupungin tiedotteessa.

–Aivan mahtava juttu, etuoikeus ja ennen kaikkea kunnia saada tämä haluttu titteli! Runosmäki ja Turku tarjosivat turvallisen ympäristön kasvaa pikkupojasta mieheksi. Osa minua tulee aina pysymään Runosmäessä ja Turun esille tuominen tulee varmasti jatkumaan mihin tahansa tieni maailmalla viekään, Hradecky sanoo.  

–Olen äärimmäisen otettu, että ääniä kohdistui minuun, enkä ota tätä kevyesti. Kiitoksia ja terveisiä voisin jakaa loputtomasti! Kiitos kaikille pihapelikavereille, ystäville kentillä ja kenttien ulkopuolella, minua opettaneille opettajille, bussi nro 18:n kuskeille, ihan kenelle tahansa turkulaiselle! Te saitte tämän turkulaisen uskomaan unelmiinsa, ja olen äärettömän ylpeä saadessani aina palata Turkuun ja kutsua Turkua kodikseni.

Samalla julkistettiin, että Runosmäen tuleva tekonurmikenttä tulee kantamaan nimeä Lukas Hradecky -kenttä. Kentälle tulee Hradeckyn nimeä kantava laatta.

Hradecky on neljäs Vuoden turkulaiseksi valittu TPS-urheilija. Vuonna 1995 tunnustuksen sai jääkiekkoilija Saku Koivu, vuonna 2012 sekä jääkiekon että jalkapallon saralla TPS:ssä kunnostautunut Juhani Tamminen ja vuonna 2017 jääkiekkoilija Tomi Kallio.

TPS onnittelee lämpimästi kasvattiaan upeasta tunnustuksesta!

Lisää uutisia