Legian hyvästellyt Kasper Hämäläinen pohtii seuraavaa siirtoaan

TPS:n harjoituksissa nähtiin todella mieluisa vieras, kun Kasper Hämäläinen liittyi Tepsin treeniryhmään ainakin viikonlopun ajaksi. Kapen Legia-sopimus umpeutui viime keväänä ja hän tähyilee nyt rauhassa pelaajauransa seuraavaa siirtoa.

33-vuotias Hämäläinen lähti TPS:stä Djurgårdeniin kauden 2009 jälkeen. Tukholmassa Hämäläinen pelasi yhteensä kolme kautta. Hän viimeisteli 90:ssä Allsvenskan-ottelussa kahdeksan maalia.

Tammikuussa 2013 Hämäläinen siirtyi Puolaan Lech Poznaniin kolmevuotisella sopimuksella. Hän siirtyi Puolaan kesken kauden 2012-13. Hämäläinen iski kahdella seuraavalla kaudella Puolan Extraklasassa kovan maalimäärän, yhteensä 22 osumaa. Kaudella 2014-15 Lech Poznan voitti myös Puolan mestaruuden.

Hämäläinen siirtyi suuren kohun saattelemana kesken kauden 2015-16 Poznanista Puolan suurimpaan seuraan, pääkaupungin Legia Warszawaan 3,5-vuotisella sopimuksella. Hän juhli heti ensimmäisenä keväänä Puolan mestaruutta Legian paidassa. Tuplamestaruus varmistui, kun Hämäläisen entinen seura Lech Poznan kaatui vuoden 2016 Puolan Cupin finaalissa 1-0.

Hämäläisen edustama Legia nousi kaudella 2016-17 erittäin nihkeän alun jälkeen toista kertaa peräkkäin Puolan mestariksi. Legia pelasi Mestareiden liigassa samassa alkulohkossa Real Madridin, Borussia Dortmundin ja Sporting Lissabonin kanssa jättäen lopulta portugalilaiset lohkon viimeiseksi. Legia kruunattiin jo kolmannen kerran peräkkäin Puolan mestariksi kaudella 2017-18.

Hämäläisen neljän vuoden mestaruusputki katkesi viimeisellä Legia-kaudella 2018-19, kun Piast Gliwice purjehti seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteen. Hämäläisen Legia-sopimus päättyi viime keväänä ja hän on nyt vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Hämäläinen takoi Legia-kausinaan yhteensä 20 maalia.

Kaikkiaan Hämäläinen pelasi Puolan Extraklasassa 191 ottelua viimeistellen niissä komeat 53 maalia. Hämäläinen on pelannut Suomen paidassa myös 61 A-maaottelua ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia.

Hämäläinen debytoi Veikkausliigassa TPS-paidassa kaudella 2003. Hän loukkaantui vaikeasti seuraavalla kaudella ja palasi takaisin kentälle vasta kaudella 2006. Hän pelasi Veikkausliigassa yhteensä 97 ottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hän voitti TPS:ssä SM-pronssia kausina 2007 ja -09.

Kappen kuulumiset TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/legian-hyvastellyt-kasper-hamalainen-pohtii-seuraavaa-siirtoaan/

Lisää uutisia