Leena Allen – Naisten tilanne on hyvä

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue joutui syksyllä uuden tilanteen eteen, kun joukkueen pitkä putki pääsarjatasolla tuli päätökseen ja edessä on kausi Ykkösessä. TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allenin mukaan toimiston arjessa ei kuitenkaan tullut merkittäviä muutoksia.

– Toimiston arki ei muutu, oli sarjataso mikä tahansa, vaan töitä joukkueiden eteen tehdään samalla tarmolla. Suurin haaste Naisten Ykkösessä on talous, sillä kausi maksaa lähes yhtä paljon kuin Kansallisessa liigassa pelaaminen. Ykkösessä joitain asioita ei edellytetä, kuten liigalisenssin saamiseksi edellytetään, mutta Ykkösessä on kuitenkin monta pitkän matkan peliä; Rovaniemi, Oulu ja Haukipudas ja muut kulut eivät juurikaan muutu. Olemme kuitenkin optimistisia sen suhteen, että naisten pelien katsojamäärät tulevat olemaan samat kuin Kansallisessa Liigassa, sillä meillä on vankka kannattajakunta. 

Normaalien taloudellisten asioiden lisäksi tällä hetkellä miettimisen aihetta antaa myös koronavirus ja sen aiheuttama pandemia. Allenin mukaan naisten edustusjoukkue on selvinnyt koronasta pienellä vaivalla ja myös nuorten puolelta on positiivisia uutisia.

– Olemme selvinneet koronasta toistaiseksi todella hyvin. Varsinaisia tartuntoja on ollut vain vähän, eikä ne ole vaikuttaneet joukkueiden toimintaan. Palloliitto julkaisi tiedon, että pelaajamäärä on koko maassa vähentynyt n. 10.000 pelaajalla, mutta meillä pelaajamäärä kasvoi viime vuonna n. 5%. Taloudessa korona näkyy jonkin verran johtuen siitä, ettemme pystyneet viime kesänä toteuttamaan esim. Aura Cupia, mutta toiveet ovat korkealla sen suhteen, että tänä kesänä suunnitelmat toteutuvat. Toiminnassa tämä on aiheuttanut ehkä eniten skarppaamista, sillä treenien sisällössä on jouduttu miettimään välimatkoja ja ottamaan huomioon, ettei välillä ole saanut pelata jne. Tämä kuitenkin enimmäkseen junioreiden toiminnassa, ei niinkään naisten joukkueessa, joka saa toimia suhteellisen normaalisti, vaikkakin tietysti määräysten ehdoilla. Naisten kauteen tämä on vaikuttanut eniten harjoituspelien kohdalla eli niitä ei ole juurikaan pystytty järjestämään. 

Palloseurassa on talven aikana nähty muutoksia niin kentällä kuin sen ulkopuolella, mutta sarjatason vaihtumisesta huolimatta sopimusneuvottelut ovat sujuneet ilman isompia ongelmia.

– Joukkueen päävalmentajan Akusti Salosen sopimus julkaistiin jo viime kauden lopussa, joten hän on ehtinyt tutustua joukkueeseen melko hyvin. Yhteistyö hänen kanssaan on sujunut todella hyvin. Keskustelu on avointa ja mielestäni Akusti on päässyt hyvin toimintaan kiinni koronasta huolimatta. Viime kauden putoamisen aiheuttama pettymys oli kova, joten annoimme pelaajille aikaa tehdä päätös jatkosta kaikessa rauhassa. Joulukuussa oltiin kuitenkin jo saatu monta sopimusta sovittua ja loput allekirjoitettiin tammikuussa, joten tilanne on hyvä. Sopimusneuvottelut sujuivat mallikkaasti ja kaikki ovat ymmärtäneet, ettei kaikki ehdot voi olla täysin samoja kuin liigassa, joten sopimukseen päästiin kaikkien kanssa ongelmitta. 

Taustaorganisaation silmissä tulevan kauden tavoite on tietysti paluu takaisin Kansalliseen Liigaan, mutta se ei ole ainoa merkittävä asia. Tärkeänä asiana pidetään varsinkin sitä, että TPS pystyy kasvattamaan mahdollisimman paljon pelaajia huipputasolle asti.

– Nousu on tietysti tavoitteena, mutta jos niin käy, ettei nousua tule, ei sekään maailmanloppu ole. Meillä on paljon työtä tehtävänä meidän tyttöjen pelaajapolun kanssa ja tavoite on kasvattaa omista ja lähialueen seurojen tytöistä tulevaisuuden Kansallisen Liigan pelaajia ja tämä työ ei ole tehty aivan hetkessä. Me pelaamme sillä tasolla, mihin milloinkin kuulumme, mutta uskon vahvasti, että tulemme vakiinnuttamaan paikkamme Kansallisessa Liigassa, kun sinne viimein nousemme takaisin. 

 

Lisää uutisia