Laura Linnala siirtyy naisten edustusjoukkueeseen

Laura Linnala ja Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue ovat sopineet kauden 2021 kattavasta pelaajasopimuksesta. 20-vuotias Linnala aloitti peliuransa Nappulaliigassa, josta tie vei lopulta Turun Pyrkivän kautta Palloseuran organisaatioon. Kaudella 2020 Linnala edusti Naisten Kakkosessa pelannutta Palloseuran kakkosjoukkuetta. Linnala iski kolmessatoista ottelussa kahdeksan maalia, joka oli eniten Palloseuran paidassa ja vain kolme maalia Kakkosen parasta maalintekijää vähemmän. Kauden 2020 jälkeen TPS2:n valmentaja Keijo Virtanen totesi, että Linnalan paikka olisi sarjaporrasta korkeammalla ja myös pelaaja itse oli tyytyväinen kaudestaan.

– Kausi 2020 oli onnistut ja mikä tärkeintä, ehjä kausi ja loukkaantumisilta vältyttiin. Sain joka pelissä onnistumisia ja kehityin pelaajana eteenpäin. Aina tietysti löytyy parannettavaa, mutta kokonaisuudessaan kausi oli hyvä. Kun Kakkosen kausi päättyi, oli edustuksen tilanne vielä auki ja jouduin pohtimaan, mitä teen. Koen itse, että paikka Ykkösessä oli omalta kannaltani paras vaihtoehto tässä kohtaa. Toki jos TPS olisi säilyttänyt paikkansa Kansallisessa Liigassa, olisin lähtenyt antamaan näyttöjä, mutta nyt voin auttaa joukkueen takaisin sinne.

Linnala oli Kakkosessa joukkueen runkopelaajia ja pelasi yhdessätoista ottelussa täydet peliminuutit. Edustusjoukkueen puolella on luvassa kovaa taistelua peliajasta ja Linnala näkeekin kaudessa paljon mahdollisuuksia.

– Tuleva kausi on itselleni mahdollisuus kehittyä pelaajana ja nostaa omaa tasoani. Ympärillä on paljon hyviä pelaajia ja kilpailu peliajasta tulee olemaan kovaa. Jokaisen pitää aina antaa kaikkensa ja näyttää, miksi juuri itse ansaitsee paikan kentällä. Sitä kautta jokaisen pitää pyrkiä aina parempaan ja tätä kautta jokainen kehittyy.

Siirtyminen TPS2:n puolelta edustukseen on Linnalan mukaan ollut ongelmatonta, vaikka joukkueiden välillä onkin eroja. Joukkueeseen sopeutumista on helpottanut se, että mukana on jo entuudestaan tuttuja pelaajia.

– Edustuksen puolella tempo on nopeampaa ja vaadittava taso on kovempaa, kuin Kakkosessa. Kentällä tehtävien asioiden lisäksi mukana on paljon enemmän teoriaa ja käymme enemmän läpi sitä, mitä kentällä tehdään ja miksi. Yksityiskohtia huomioidaan paljon enemmän. Joukkueeseen on kuitenkin ollut helppoa päästä sisään, sillä henki on hyvä ja mukana on tuttuja B-tytöissä vietetyiltä vuosilta. Joukkueessa oli myös pelaajia, joita en entuudestaan tuntenut, mutta nykyisin kaikki ovat jo keskenään tuttuja.

Linnala on peliuransa aikana pelannut niin topparina, kuin keskikentällä, mutta lopulta se mieleisin paikka on löytynyt hyökkäyksestä, jossa myös tulosta on tullut. Linnala kokee, että pelipaikkojen vaihtumisten myötä hänestä on tullut kokonaisvaltainen pelaaja.

– En itse koe, että pelaamisessani olisi jotain tiettyä yksittäistä asiaa, joka korostuisi eniten, vaan monipuolisuus on tärkein valttini. Tykkäsin pelata keskikentällä, mutta lopulta huomasin, että hyökkääjänä pelaaminen on itselleni mieluisin paikka. Maalien tekeminen tuo aina onnistumisen tunnetta. 

Vaikka Linnala nauttiikin maalien tekemisestä ja taisteli Kakkosessa maalipörssin kärkisijoista, oli joukkueen etu aina etusijalla. Tulevalla kaudella Linnalan tarkoituksena on auttaa joukkuettaan myös Ykkösen puolella ja ennen kaikkea kehittyä itse pelaajana.

– Kun maaleja alkoi tulla, niin kyllähän se mielessä kävi, että niitä on paljon. Aina oli kuitenkin mielessä se, että niitä maaleja ei tehty itseä varten, vaan joukkuetta varten. Toivon, että tulevalla kaudella ansaitsen mahdollisimman paljon peliaikaa ja pystyn auttamaan joukkuettani eteenpäin. Tavoitteena on myös itse kehittyä eteenpäin ja katsotaan kauden jälkeen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Päävalmentaja Akusti Salonen on Linnalan siirrosta tyytyväinen. Salosen mukaan Linnala on sellainen pelaaja, joka sopii tulevan kauden joukkueeseen. Linnala antoi Kakkosessa hyvät näytöt tulevaa kautta varten ja odotukset hänen kaudestaan ovat positiiviset niin pelaajan itsensä, kuin joukkueen kannalta.

Joukkue aloittaa kauteen 2021 valmistavat harjoitusottelunsa tänään, kun se kohtaa Palloseuran P06-joukkueen LähiTapiola Areenalla. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen suljetuin ovin.

Lisää uutisia