Laituri Julia Sainio jatkaa Palloseurassa!

Turun Palloseura ja Julia Sainio ovat solmineet kauden 2021 kattavasta pelaajasopimuksesta. Maskun Palloseuran kasvatti siirtyi Turkuun kaudella 2015 ja debytoi Palloseuran edustusjoukkueessa kaudella 2018 päästen kentälle kahdeksassa ottelussa. Seuraavalla kaudella Sainion vastuu kasvoi, mutta kausi päättyi loukkaantumisen myötä ennen loppusarjoja. Loukkaantumisen myötä Sainion edellinen kausi meni kuntoutuksessa, mutta nyt 19-vuotias laituri on valmiina uuteen kauteen.

– Tuntui oikealta ratkaisulta jäädä Palloseuraan. Loukkaantuminen sotki kuvioita, joten nyt on hyvä lähteä Tepsin kanssa kohti uutta nousua. Nyt olen taas pelikunnossa ja treenataan hyvin, jotta ollaan joukkueena mahdollisimman kovassa vireessä kauden alussa. TPS on jo todistanut, että se pystyy kehittämään itseäni pelaajana. Akustin otteet ovat vaikuttaneet hyvältä ja uskon, että edessä on hyvä kausi. Haetaan Liigassa parhaimpina hetkinä ollut pelifiilis takaisin ja mennään eteenpäin. Palo kentälle paluuseen on todella kova ja oli todella hienoa pukea pelipaita päälle harjoitusmatsiin.

Vaikka Sainion ensimmäisestä pelistä edustusjoukkueessa on jo aikaa, on se silti jäänyt hyvin hänen mieleensä.

– Ensimmäinen peli jännitti todella paljon ja kyseessä oli vielä vieraspeli PK-35 Vantaata vastaan. Jännityksen lisäksi mukana oli paljon innostusta ja ylpeyttä. Pääsin itse siihen joukkueeseen, jota olen monena vuotena seurannut vierestä ja ajatellut, että vielä joskus olen mukana.

Ensimmäisen edustusjoukkueen pelin lisäksi Sainiolla on hienoja muistoja myös maajoukkueen puolelta. Hänet valittiin vuonna 2018 U17 maajoukkueeseen, joka oli taistellut itsensä aina MM-lopputurnaukseen asti. Sainio ei itse päässyt kentälle, mutta pääsi silti maistamaan ammattilaisen elämää. Hänet valittiin maajoukkueeseen myös 2019, mutta sillä kertaa hän joutui luopumaan paikastaan ennen aikojaan.

– Vuoden 2018 MM-kisat olivat hieno kokemus ja pääsin kokeilemaan hetkeksi ammattilaisen elämää. Päivä oli rakennettu täysin jalkapallon ympärille. Kaikki oli huomioitu hyvin aina treenaamisesta syömiseen asti, eikä itse tarvinnut ottaa ylimääräistä stressiä mistään. Nyt kun loukkaantumiset ovat takana, on omana tavoitteenani pelata itseni takaisin maajoukkueeseen ja saada lisää hyviä kokemuksia.

Sainion asenne tulevaa ajatellen heijastuu hyvin myös tulevan kauden tavoitteista kysyttäessä.

– Tulevan kauden tavoite on tietysti kehittyä pelaajana entisestään ja päästä taas täysillä mukaan tekemiseen. Edustusjoukkueessa on vielä maalipörssi avaamatta, joten seuraavalla kaudella olisi myös hyvä paikka iskeä se ensimmäinen maali!

Lisää uutisia