Laitapuolustaja Juri Kinnunen palaa takaisin TPS-paitaan

Laitapuolustaja Juri Kinnunen siirtyy loppukauden 2020 kattavalla sopimuksella TPS:n Veikkausliigajoukkueen riveihin. 30-vuotias Kinnunen palaa takaisin Turkuun Ykkösessä pelaavasta KPV:sta. Kokkolalaisseuran general manager Matti Laitinen ilmoitti Kinnusen sopimuksen purusta tiistaina. Kinnunen edusti TPS:ää jo viiden kauden ajan vuosina 2014-18.

– Juri tuntee entuudestaan erittäin hyvin kaupungin, seuran toimintaympäristön, ison osan joukkueesta sekä seurayhteisön. Pääsimme yhteisymmärrykseen nopeasti ja hän on heti valmiina pistämään taas kaiken likoon TPS:n puolesta, FC TPS Turku Oy:n va. toimitusjohtaja Janne Kytölä totesi tyytyväisenä.

– Uskomattoman hyvillä fiiliksillä palaan takaisin TPS:ään ja Turkuun. On vielä vähän vaikea ymmärtää, että tässä ollaan taas, kun kaikki asiat etenivät niin nopeasti. Olen heti keskiviikkona joukkueen harjoituksissa mukana ja uskon, että pystyn auttamaan omalla panoksellani joukkuetta, tiistai-iltana Turkuun saapunut Kinnunen kommentoi.

Kinnunen on alun perin helsinkiläisen Käpylän Pallon kasvatteja. Hän siirtyi KäPa:sta HJK:n organisaatioon jo juniori-iässä. Hän pelasi kausina 2011-13 Jalkapallon Ykkösessä FC Viikingeissä sekä PK-35:ssä. Elokuussa 2014 hän siirtyi kesken kauden TPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. Kinnusen ura jatkui TPS-paidassa myös Ykkösen kausina 2015-17. Kinnunen oli nostamassa raitapaitoja kauden 2017 päätteeksi takaisin Veikkausliigaan.

Kausi 2018 jäi toistaiseksi hänen viimeiseksi Turussa, kun TPS putosi kauden päätteeksi takaisin Ykköseen. Kinnunen vaihtoi TPS:n kaudeksi 2019 KPV:hen, joka oli pudottamassa raitapaitoja karsintojen kautta Ykköseen. Syksyllä 2019 osat vaihtuivat, kun TPS palasi pääsarjatasolle ja pudotti liigakarsinnoissa Kinnusen edustaman KPV:n taas takaisin Ykköseen. Kinnunen aloitti myös kauden 2020 KPV:n joukkueessa.

Kinnunen on pelannut koko urallaan yhteensä 59 Veikkausliigaottelua.

Lisää uutisia