KuPS-ennakko: ”Me lähdemme liikkeelle siitä, että kautemme päättyy ensi viikolla”

TPS kohtaa Veikkausliigan toiseksi viimeisellä kierroksella KuPS:n Kuopion Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30 alkaen.

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. KuPS on maalieronsa turvin Veikkausliigassa tällä hetkellä kolmannella sijalla ja sillä mahdollisuudet nousta vielä jopa SM-hopealle. TPS on puolestaan liigakarsijan paikalla sarjataulukon toiseksi viimeisenä, mutta sen edellä olevat IFK Mariehamn ja SJK ovat vain kahden pisteen iskuetäisyydellä.

Näiden perinteisten Palloseurojen kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa kesäkuun alussa maalittomaan tasapeliin. Elokuun alussa KuPS oli kotikentällään parempi lukemin 3-2. TPS johti Kuopiossa ottelua kahteen eri kertaan, mutta KuPS kuittasi pelin tasoihin molemmilla kerroilla lähes välittömästi. TPS:n maaleista vastasivat Riku Sjöroos ja Elias Ahde.

KuPS:lta löytyy runsaasti tulivoimaa, sillä joukkueessa on kaksi pelaajaa, jotka ovat viimeistelleet yli kymmenen maalia. Rasmus Karjalainen on maalipörssin kakkosena 16:lla osumallaan ja häntä säestää TPS:ää kausina 2011-13 edustanut Petteri Pennanen, joka on osunut jo 11 kertaa. TPS:n paras maalintekijä on loistavaa kautta pelaava Mika Ääritalo 8:lla maalillaan, mutta maalin verran perässä seuraa syksyn sensaatiopelaaja Sterling Yateke.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertasi kauden aikaisemmat KuPS-ottelut sekä oman joukkueensa kuulumiset maaottelutauolta. TPS-luotsi uskoo vakaasti, raitapaidat pystyvät vielä nousemaan liigakarsijan paikalta ja uusimaan sarjapaikkansa suoraan viimeisen kahden Veikkausliigakierroksen aikana.

Ennakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kups-ennakko-me-lahdemme-liikkeelle-siita-etta-kautemme-paattyy-ensi-viikolla/

KuPS:n kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina Miika Töyräs ja Jere Hiltunen. Reuben Gabrielin pelikunto on vielä arvoitus. Myös TPS:n terveystilanne on erinomainen ja kokoonpanosta ei puutu pitkäaikaispotilas Tomas Hradeckyn lisäksi varmuudella ketään. TPS:llä ei ole sunnuntaina myöskään pelikiellossa yksikään pelaaja.

KuPS-TPS on myös Veikkauksen pitkävetokohteena.

Ruutu+ esittää kaikki Veikkausliigan ottelut myös kaudella 2018. Kaikki 198 ottelua esitetään netissä selostettuina monikameralähetyksinä hintaan 9,95 €/kk. Pääset katsomaan myös KuPS-TPS -ottelua osoitteessa: https://www.ruutu.fi/stream/3293912

Lisää uutisia