KTP-ennakko: Valintojen vaikeuksia – vain Holma varmuudella poissa

Jalkapallon Ykkösen toinen kolmannes lähenee loppuaan. TPS kohtaa vielä KTP:n kotonaan ja MuSa:n vieraissa ennen kuin sarjan viimeinen kolmannes pyörähtää käyntiin. Sen jälkeen on jäljellä yhdeksän ottelua, eli kaikki kymmenen joukkuetta kohtaavat toisensa vielä kerran. TPS ja KTP iskevät yhteen Kupittaan Veritas Stadionilla perjantaina 2.8. klo 18.30 alkaen.

TPS teki kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KTP:stä selvää jälkeä Arto Tolsa -areenalla kesäkuun alkupuolella ja nuiji isännät 3-0. Palloseuran maaleista vastasivat Albijon Muzaci kahdesti sekä Oskari Jakonen kertaalleen. 23-vuotias Muzaci iski tuolloin kauden ensimmäiset osumansa, mutta koko ajan parantanut TPS-hyökkääjä on kasvattanut sittemmin maalisaldonsa jo kuuteen.

TPS pelasi viime lauantaina tietynlaisen kulminaatio-ottelun FF Jaron vieraana Pietarsaaressa ja kesti kovat paineet. Raitapaidat käänsivät ensimmäisen puoliajan 1-0-tappioaseman toisella puoliajalla edukseen. TPS otti pelin hallintaansa iskien tarvittavat kaksi maalia ja poistui Pietarsaaresta kolme pistettä rikkaampana. Jaro jäi tappion myötä seitsemän pisteen päähän yhden ottelun vielä enemmän pelanneena.

KTP:n kausi on ollut mollivoittoinen, mutta sekaan mahtuu myös jotain valon pilkahduksia. Kotkalaiset tähtäsivät monen muun joukkueen lailla liiganousuun, mutta tällä hetkellä tavoite tuntuu melko toivottomalta. Joukkue on tasapisteissä toisen alisuorittajan, AC Oulun, kanssa ja karsijan paikallekin on matkaa jo 14 pistettä. KTP:n viimeisen viiden ottelun saldo on 2-0-3. Turpaan on tullut FF Jarolta, AC Kajaanilta sekä MuSa:lta ja voitot puolestaan paikalliskamppailussa MYPA:sta sekä vieraissa EIF:stä.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa, että vaikka KTP:n taso on heilahdellut melkoisesti ja kausi ollut tähän mennessä pettymys, on joukkue kuitenkin rakennettu nousutaisteluun ja sen pelaajien taso ei ole muuttunut miksikään. Pikkarainen mainitsee erikseen hyökkäyspäästä Kalle Multasen ja Aleksi Pahkasalon nimet.

Pikkarainen käy vielä tällä viikolla läpi mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta ja sen jälkeen Palloseura on lopullisesti valmiina pelaajiston suhteen loppukaudeksi 2019. KTP-otteluun ei ole kuitenkaan tiedossa vielä ulkopuolisia muutoksia.

TPS-luotsilla on perjantaina käytössään lähes koko tämän hetken paras arsenaali ja varsinkin hyökkäyspään suhteen on edessä vaikeita päätöksiä. Muzaci, Jakonen ja Joakim Latonen olivat kaikki vahvoja Jaro-ottelussa ja lisäksi Mika Ääritalo tekee perjantaina paluun kokoonpanoon. Tähän kun lisätään vielä joukkueen paras maalintekijä Eliécer Espinosa sekä juoksuvoimaiset Juho Salminen ja Solomon Duah, niin vaihtoehtoja todellakin on.

Puolustaja Valtteri Vesiaho on pelannut TPS-paidassa nyt kolme ottelua ja hän on päässyt joukkueeseen sisään erittäin hyvin. Päävalmentaja Pikkarainen on myös erittäin tyytyväinen uuden pelaajansa panokseen raitapaidassa. Puolustuspäästä vastaavasti puuttuu varmuudella toppari Rasmus Holma.

Otteluennakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/ktp-ennakko-valintojen-vaikeuksia-vain-holma-varmuudella-poissa/

Yksittäiset liput KTP-otteluun ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-ktp-lippuja/251371

HUOM! Ennakkolippujen myynti alennetuin hinnoin päättyy ottelupäivää edeltäneen vuorokauden päätyttyä (to 1.8. klo 23.59).

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – KTP -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-8-2-TPS-KTP/fa3ec1e8-592f-4580-bb6d-ab83583c4a8a

Tervetuloa!

Lisää uutisia