KPV-ennakko: TPS-kapteeni Holma nauttii loppukauden ratkaisupeleistä

Miesten Ykkönen jatkuu torstaina 25. elokuuta ottelulla KPV–TPS. Ottelu alkaa Kokkolan keskuskentällä kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Turun Palloseura lähtee otteluun Ykkösen sarjakärkenä. Taistelu Ykkösen voitosta on äärimmäisen tiukka, sillä KTP hengittää Tepsin niskaan vain pisteen perässä. TPS-kapteeni Rasmus Holman mukaan loppukauden isojen panosten pelit ovat urheilijan kannalta niitä kaikkein hienoimpia.

– Pelaajana sitä odottaa näitä loppukauden pelejä. Tätä varten olemme tehneet pitkään duunia ja nyt pääsemme oikeasti ratkomaan niitä sijoituksia. Ellei näistä peleistä nauti, niin sitten on mielestäni väärässä paikassa, Holma tuumaa.

– Kyllä se on urheilijalle se hienoin tilanne, kun pelataan panoksellisia pelejä paineen alla. Kaikki tietävät, että Tepsin tavoitteena on nousu. Nyt täytyy vain näyttää, että pystymme hoitamaan homman kotiin, Holma jatkaa.

Viime kierroksella TPS kohtasi kotonaan Ekenäs IF:n. Tepsin 2–0-johto vaihtui aivan loppuhetkillä 2–2-tasapeliin. Keskuspuolustaja Holman mukaan voiton lipsahtaminen käsistä luonnollisesti harmittaa pelaajia, mutta tilannetta ei myöskään kannata ruveta ylianalysoimaan, vaan suunnata katseet jo uutta matsia kohti.

– Joskus futiksessa käy noin, vaikka ei tietysti saisi käydä. Eihän EIF:llä ollut siinä käytännössä yhtään tilannetta, mutta sitten peli olikin yhtäkkiä 2–2. Ei sitä liikaa kannata ylianalysoida, että menetimme kaksi pistettä. Taulukossa se tietysti näkyy, mutta pelinä meidän olisi se pitänyt voittaa. Olemme edelleen sarjakärjessä ja kaikki on meidän omissa käsissämme, TPS-kapteeni muistuttaa.

Torstai-illan taiston vastustajajoukkue Kokkolan Pallo-Veikot on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän. KPV käy tiukkaa taistelua pääsystä kuuden parhaan joukkueen ylempään loppusarjaan, joten taistelutahto on varmasti kova myös Kokkolan veikoilla.

TPS ja KPV kohtasivat edellisen kerran 18. kesäkuuta. Tuo ottelu oli Turun Palloseuran satavuotisjuhlaottelu, ja Tepsi järjestikin kentällä juhlapelin arvoisen show’n tyrmäämällä KPV:n maalein 5–0. Vaikka juhlapelistä jäi joukkueelle hienot muistot, ei Holman mukaan auta tuudittautua siihen, että KPV noin vain kaatuisi toistamiseen 5–0.

– Totta kai se juhlapeli oli todella hieno matsi, enkä pistä vastaan, jos nytkin hoidetaan homma kotiin samoin numeroin. KPV on kuitenkin muuttunut joukkueena niistä ajoista. Sinne on tullut muun muassa Ishmael Yartey, joka viime vuosina on näyttänyt olevansa todella vaarallinen pelaaja vastustajan kannalta, Holma sanoo.

KPV on vahvistunut joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen jälkeen laitahyökkääjä Yarteylla, hyökkääjä Willem Haapiaisella sekä tepsiläisillekin tutulla maalivahdilla, Ville Sepällä. TPS-kippari Holman mukaan KPV:n pelissä on omat heikkoutensa, joihin Tepsi voi iskeä.

– Olemme käyneet KPV:n pelaamista läpi videoklippien avulla. KPV on vaarallinen joukkue ylöspäin pelatessaan ja he ovat aktiivisia prässäämään. Puolustussuuntaan heillä on haavoittuvaisuuksia, eikä KPV muutenkaan ole niin kurinalaisesti muodossa puolustava joukkue kuin moni muu tässä sarjassa. Jos saamme oman hyökkäyspelimme rullaamaan, niin KPV:llä tulee olemaan vaikea peli.

Loukkaantumisten vuoksi Tepsin riveistä ovat sivussa Jere KoponenRoope PakkanenKalle TaimiSanteri Pohjolainen ja Onnipekka Pajula.

Tuleva ottelu on Turun Palloseuralle Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeinen peli. Runkosarjan jälkeen Ykkösen joukkueiden pelit jatkuvat sijoituksesta riippuen ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1–6 ja alemmassa jatkosarjassa sijoille 7–12, riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Sijoille 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun kolmanneksi sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan toisessa vaiheessa ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan toiseksi sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia