Kolehmainen tyytyväinen joukkueen ehjään suoritukseen

TPS varmisti jatkopaikan Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle nappaamalla makean 4-0 voiton Port Talbot Town FC:stä. Yksi ottelun hahmoista oli kentällä loistanut Toni Kolehmainen, joka viimeisteli myös yhden TPS:n maaleista ensimmäisellä jaksolla.

– Hyvä mieli jäi ottelusta. Tämä oli meiltä kaikin puolin ehjä esitys ja pelasimme molemmat jaksot hyvin. Saimme luotua paljon maalipaikkoja ja lukemat olisivat voineet olla vieläkin karummat. Hyvä fiilis on kuitenkin nyt, Kole myhäili iltapalapöydässä ottelun jälkeen.

Viime torstaina Turussa TPS pelasi hyvän ensimmäisen jakson, mutta toisella jaksolla isännät alkoivat himmailla, joka lopulta kostautui omassa päässä. Nyt kentällä nähtiin loistavasti palloa pitävä ja liikkuva TPS – ja mikä parasta, täydet 90 minuuttia.

– En tiedä miksi saimme nyt niin tasaisen suorituksen. Enemmän kuin Port Talbotin huonoudesta, loppulukemat kertovat meidän hyvästä pelistä. Syöttöpelimme toimi ja pystyimme pitämään palloa pitkiäkin aikoja. Tällä tavoin saimme vastustajan väsymään ja sitä kautta edelleen enemmän tilaa.

Ottelun alussa hurjalla tsempillä kentälle tulleet walesilaiset yrittivät saada vauhdin päälle ja painetta TPS:n päätyyn, mutta tämä into loppui, kun Babatunde Wusu niittasi ottelun avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Vain viisi minuuttia tästä ja Kolehmainen pisti lukemat jo 2-0.

– Sain kulmapotkutilanteesta kakkospallon, otin sen haltuun ja ajattelin, että sijoitan takakulmaan ja sinnehän se sitten menikin, mies hymyili.

Port Talbot manageri Mark Jones painotti ennen ottelua paikallislehdissä GenQuip stadionin karuja olosuhteita ja miten turkulaiset saattavat häkeltyä niistä. TPs-pelaajat eivät kuitenkaan näyttäneet olevan näistä moksiskaan.

– Niillä oli kyllä hieman väärä kuva meistä. Pelaamme yhdellä Suomen hienoimmista stadioneista, mutta olemme kyllä tottuneet huonoihinkin olosuhteisiin. Ei tämä siis missään nimessä mikään shokki ollut. Kenttäkin oli itse asiassa suht tasainen ja nurmi ok. Alustasta ei siis ainakaan ole mitään valittamista.

Toisella karsintakierroksella puitteet ovat kuitenkin varmasti erilaiset, kun TPS:llä on luvassa jo torstaina seuraava koitos Belgiassa: Cercle Brugge.

– En vielä tiedä oikein mitään heidän joukkueestaan, mutta varmasti vastus tulee olemaan astetta tai kahta kovempi. Meidän täytyy saada siellä aikaan vielä parempi suoritus, jos mielimme jatkopaikkaa.

Ennen Belgian reissua TPS:llä on kuitenkin sunnuntaina vuorossa taas Veikkausliigaa ja pistejahti Lahdessa.

– Henkilökohtaisesti tämä tiivis tahti ei paina, koska olin sivussa hetken aikaa. Varmasti se kuitenkin tuntuu jo jätkillä, jotka ovat pelanneet paljon.

Lisää uutisia