Kaudelle 2018 dramaattinen loppu – TPS putosi Ykköseen

TPS:n jalkapallokausi 2018 sai dramaattisen lopun, kun raitapaidat putosivat liigakarsintojen kautta Ykköseen. TPS:n Veikkausliigataival jäi toistaiseksi siis yhden kauden mittaiseksi. TPS ja KPV pelasivat kaksi tasapeliä, mutta kokkolalaiset nousivat Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin. Ensimmäinen osaottelu päättyi Kokkolassa 0-0 ja lauantaina joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin.

TPS:n putoamisen myötä päättyi myös Mika Laurikaisen aikakausi seuran päävalmentajana. Laurikainen tuli kaudeksi 2014 TPS:n päävalmentajaksi jo toista kertaa urallaan. Rajusti budjettia leikannut TPS putosi Ykköseen kauden 2014 päätteeksi. Joukkue pelasi kolme nousujohteista kautta Ykkösessä ja kaikki huipentui suoraan liiganousuun kauden 2017 päätteeksi. Laurikainen toimi näin TPS:n päävalmentajana viisi kautta peräkkäin. Ykköseen pudonneella TPS:llä on uuden päävalmentajan etsintä nyt edessä.

TPS meni lauantaina Veritas Stadionilla 1-0-johtoon ottelun 19. minuutin kohdalla. Sterling Yateke hyökkäsi KPV:n boksiin ja ampui. Paluupalloon ehti ensimmäisenä joukkueen kippari Sami Rähmönen, joka latasi pallon voimalla verkkoon. KPV nousi tasoihin juuri ennen taukoa. Patrik Byskata nosti rankkarialueen rajalta lähteneen vapaapotkun TPS-maalin ylärimaan ja Kalle Multanen puski paluupallon verkkoon. TPS:n takaa-ajo ei tuottanut toisella puoliajalla sitä toivottua tulosta, eli johtomaalia.

– Onnittelut KPV:lle liiganoususta, en tiedä oikein mitä sanoa, pää on nyt aika tyhjä. Pelistä on vaikea nyt sanoa yhtään mitään, meillä olisi ollut riittästi paikkoja tässäkin, mutta olen sen niin monta kertaa tällä kaudella sanonut. On ollut paikkoja, mutta ei olla saatu maaleja. Annettiin liikaa eteen Ääritalon ja Yateken loukkantumisten kanssa. Ei saatu nyt tarvittavaa terää, vaikka ei se kaukana tietenkään ollut. Ei se loppupeleissä riitä, että ollaan lähellä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painotti.

– Tämä on ollut helvetin raskas tämä viiden vuoden jakso, kun olen tässä ollut. Tässä on tapahtunut niin paljon sellaisia asioita, mitä kaikki ei tiedä. Tämä on saatu siihen malliin, että tämä on vesitiivis ja pysyy pinnalla ja tässä on tehty enemmän töitä kuin päälle saattaa ehkä nähdä. Mä olen ollut tätä projektia painamassa tässä läpi. Se että tämä päättyi näin, että emme säilyneet Veikkausliigassa, olen siihen todella pettynyt. Mulla on todella huono olo nyt. Haluan olla rehellinen ja koen, että meidän olisi pitänyt säilyä sarjassa. Mulle tämä oli epäonnistuminen, Laurikainen linjasi.

– Toivon, että seura lähtee kehittymään parempaan suuntaan ja että seura saisi lisää resursseja edustusjoukkueen käyttöön. Toivon, että joukkue saa mahdollisimman hyvät resurssit Ykköseen, että kilpailukyky säilyy siellä ja joukkue voisi palata mahdollisimman nopeasti Veikkausliigaan. Toivon kaikkea hyvää, olen tehnyt töitä Turun Palloseuran takia, en itseni takia, en oman maineeni takia, olen pistänyt itseni peliin viisi vuotta. Nyt on niin tyhjä olo, että on parempi olla puhumatta enempää, ettei tule liian herkkä hetki, Laurikainen myönsi.

Kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-kpv-1-1-03-11-2018/

Lisää uutisia