Kapteeni Sami Rähmönen tykitti TPS:n pilkulta sarjakärkeen

TPS voitti keskiviikkona AC Kajaanin kotonaan lukemin 1-0 ja ampaisi samalla Ykkösen kärkipaikalle. TPS:n kauden toisessa kotiottelussa oli hieman samoja elementtejä kuin kotiavauksessa TPV:tä vastaan. Niukka maalin voitto vaati melkoisen työmäärän, eikä Palloseura peli ole vielä täysin uomissaan. TPS – AC Kajaani -ottelu oli varsin rikkonainen ja sekava, mutta raitapaidat pystyivät saalistamaan taas sen olennaisimman – eli täydet kolme pistettä.

TPS-kippari Sami Rähmönen latasi ottelun voittomaalin pilkulta. Hänen tarkka ja kova vetonsa painui maalin oikeaan alanurkkaan. TPS sai rankkarin ottelun 23. minuutilla, kun aina ovela Mika Ääritalo purjehti keskeltä boksiin ja AC Kajaanin puolustus joutui tempomaan hänet nurin. Ääritalolla oli loistava paikka viedä Palloseura johtoon jo hetkeä aikaisemmin. Hän pääsi yksin läpi ja ohitti jo maalivahti Jonathan Jäntinkin, mutta ajautui samalla hieman liian pieneen kulmaan ja veto painui jonkin verran yli.

– Lähdettiin ihan hyvällä sykkeellä peliin. Hyvin pelattiin tänään, ei siitä jäänyt kiinni. Tehtiin hieman virheitä puolustuksessa, niin kuin pilkkukin. Tämä oli ekä nurmipeli meille ja arviotiin vähän väärin, eikä osattu lukea sitä pomppua oikein. Pikkaisen arvioi väärin ja joutui liukumaan sukille, ei siinä mitään, AC Kajaanin päävalmentaja Ari Koski näki.

– Oltiin tehottomia hyökkäyspäässä, vaikka ihan hyville paikoille päästiin. Ne viimeiset syötöt jäi puuttumaan. Pahoittelut siitä, mutta tänään oli todella huono tuomari. Se vaikeutti meidän pelaamista, un ei tiedä mitä saa tehdä ja mitä ei. Toivottavasti tätä kaveria ei nähdä enää ikinä. Peli ei ratkennut kuitenkaan siihen, vaan omiin virheisiin, Koski vielä vuodatti.

– Ei meillä ollut mitään valittamista erotuomarista. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kuittasi väliin.

– Ekalla puoliajalla oli sellaisia paikkoja, että pelin olisi voinut laittaa pakettiin jo silloin. Siinä mielessä yhteneväinen peli aikaisempien kanssa, että maalipaikkoja pystyttiin taas luomaan, mutta sellainen tietynlainen rauhallisuus siitä pallollisesta pelistä vielä puuttui. Aika hauskaa, että vähän jokaisen peli jälkeen on ollut sama laulu, eli pelistä puuttuu sellainen rauhallisuus, mutta tilanteita tulee silti riittävästi, Pikkarainen pohdiskeli.

– Puolustus ja vielä erityisesti erikoistilannepuolustus toimii hyvin ja pisteitä on ihan hyvä määrä kasassa. Ei kai tässä oikeasti saa ruttunaamalla olla, kun on kymmenen pistettä sarjakärjessä tässä vaiheessa. Pitää antaa kunniaa pelaajille, että ne painaa siellä hommia tosissaan, Pikkarainen vielä kiitteli.

TPS:n topparikaksikko Rähmönen – Aldayr Hernández piti AC Kajaanin lähentelyt kurissa. Hernández pelasi yhtä pientä virhearviontiaan lukuun ottamatta erinomaisen ottelun. Hän selvitti kaikki kaksinkamppailut oikea-aikaisuudellaan ja rauhallisuudellaan edukseen.

– Aika kova suoritus häneltä. Aldayrista huomaa, että hän on pelannut aika kovia vastustajia vastaan jo aikaisemmin urallaan. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, todella rauhallinen persoona, joka osaa tulla tilanteisiin oikealla tavalla kovaa. Todella tärkeä pelaaja taas tänään meille, Pikkarainen painotti.

Laitapuolustaja Kristian Heinolainen pelasi ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa Ykkösessä ja uurasti saman tien täydet minuutit. Keskikentällä kokenut Mika Mäkitalo tahkosi myös täyden ottelun ja hänen peliälynsä näkyy koko ajan paremmin ja paremmin. Anton Lepola pelasi puolestaan toisen ottelun peräkkäin maalissa ja esitti todellisen haamupelastuksen ottelun toisen puoliajan alkupuolella.

TPS nousi siis voitollaan kymmeneen pisteeseen ja jätti samalla AC Oulun, FC Hakan ja FF Jaron kolmen pisteen päähän. TPS:n takana kyttäävä kolmikko pelaa omat neljännen kierroksen ottelunsa torstaina, perjantaina ja maanantaina.

Ottelun kooste: https://tpstv.fi/kooste-tps-ac-kajaani-1-0-15-05-2019/
Lehdistötilaisuus: https://tpstv.fi/lehdistotilaisuus-tps-ac-kajaani-1-0-15-05-2019/

TPS:n kotiottelut jatkuvat seuraavan kerran vasta kahden viikon kuluttua ja silloin on vuorossa suomalaisen jalkapallon todellinen klassikko-ottelu. TPS – FC Haka pelataan keskiviikkona 29.5. klo 18.30 alkaen – tervetuloa!

Liput ennakkoon TPS – FC Haka -otteluun täältä: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-haka-lippuja/251379

Lisää uutisia