Kappe ja Rasse vierailivat TPS:n Sateenkaari-joukkueen treeneissä

Turun Palloseuran pelaajat Kasper Hämäläinen ja Rasmus Holma kävivät tuomassa säpinää TPS Sateenkaari -joukkueen harjoituksiin. TPS Sateenkaari on erityislasten ja -aikuisten futisjoukkue, joka tarjoaa liikuntaa ja yhdessäoloa mukavan lajin parissa.

– Täällä on sitä aitoa iloa futiksesta. Kaikilla oli hauskaa ja oli kiva nauttia pelaamisesta yhdessä, TPS-kapteeni Holma sanoo.

TPS Sateenkaaren joukkueeseen kuuluu noin 20 pelaajaa. Mukaan mahtuvat kaiken ikäiset ja tasoiset pelurit. Nuorimmat pelaajat ovat 14–15-vuotiaita ja vanhimmat melkein 50-vuotiaita. Yhteinen ohjattu harrastus kehittää paitsi liikunnallisia valmiuksia myös sosiaalisia taitoja. TPS Sateenkaaren toimintaa on jo vuosien ajan vetänyt entinen liigapelaaja Severi Paajanen

– Parasta tässä työssä on nähdä jalkapalloharrastuksen tuoma iloisuus, onni ja yhteenkuuluvuuden tunne. On ollut ilo olla tässä toiminnassa mukana jo toistakymmentä vuotta, kertoo Paajanen.

TPS Sateenkaari osallistuu vuosittain kahteen erityisryhmien turnaukseen. Menneenä kesänä Hämeenlinnassa järjestetyssä SM-turnauksessa joukkue juhli Suomen mestaruutta (kuva).

Katso videolta tunnelmat TPS-pelaajien vierailusta Sateenkaari-joukkueen harjoituksissa:

Lisää uutisia