Kansallisen Liigan kotiavauksessa vieraana Åland United

Turun Palloseura pääsee saalistamaan Kansallisen Liigan avauspisteitä keskiviikkona, kun Åland United saapuu vieraaksi Urheilupuiston Yläkentälle. Kaudella 2019 Åland United voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset tiukan väännön jälkeen lukemin 1-0.

Vuoden 2020 Suomen Cupissa joukkueet kohtasivat toisensa helmikuun alussa. Kupittaalla, jossa ahvenanmaalaiset olivat tylyjä vieraita 0-3-lukemin. Åland United on tehnyt kaudelle 2020 nimekkäitä hankintoja, kun joukkueeseen ovat liittyneet muun muassa Ashley Riefner, Ode Fulutudilu, Anni Miettunen, sekä aiemmin TPS:ääkin edustanut Ellen Strömborg.

Kansallisessa Liigassa Åland United aloitti kautensa kotona maalittomalla tasapelillä Tikkurilan Palloseura vastaan. TPS:n kohtalona oli tyly 6-0-tappio KuPS:lle. TPS:n päävalmentaja Sami Haltia ei lähtenyt tappiota sen enempää selittelemään, vaan myönsi, että kauden alku oli epäonnistunut. Sitä ei kuitenkaan ole jääty murehtimaan, vaan katseet on jo siirretty keskiviikon kotiavaukseen.

– Suomen Cupissa kohdattiin Åland Unitedin kanssa ja siinä ottelussa ei pärjätty. Siitä on kuitenkin aikaa ja nyt päästään Kupittaan sijaan pelaamaan kotikentällä. Uskon, että haastetamme Åland Unitedin kunnolla ja edessä on tiukka peli. Tehdään yläkentästä vierailijoille vaikea paikka. Kuopion pelissä joukkuepeli ei toiminut, joten sitä on nyt hiottu kuntoon ja nyt näyttää jo paljon paremmalta, Haltia toteaa rauhallisesti.

– Taktisesti Åland United on monipuolinen joukkue, joka voi pelata joko pitkää palloa tai rakennella peliä lyhyillä syötöillä. Vastassa on laadukas joukkue, jossa on kovia yksilöitä, mutta hiotaan oma puolustuspeli ja ajoitukset kuntoon, ja jätetään pisteet Turkuun, TPS-luotsi kaavailee.

Lauantain liiga-avauksesta saatiin merkintä myös TPS:n seurahistoriaan, kun joukkueen kaikkien aikojen ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus, Gabriela Pelogi, vaihdettiin kentälle 59. minuutin kohdalla.

– Olin todella innoissani, että pääsin pelaamaan! En oikein tiennyt mitä ajatella, kun pääsin viimeiseksi puoleksi tunniksi kentälle, vaan uppouduin vain täysillä peliin. Odotan todella innoissani ensimmäistä kotipeliä. Toki on vähän perhosia vatsassa, mutta se on hyvää jännitystä. Toivottavasti keskiviikkona saapuu runsaasti yleisöä tukemaan meitä, Pelogi kommentoi iloisena.

Joukkueen pelaajistoon tuli Kuopion reissulla muutamia kysymysmerkkejä, lähinnä Daniela Sandåsin ja Netta Laasion kanssa. Molempien pelikuntoa tutkitaan vielä otteluun valmistavissa harjoituksissa. Varmoja poissaolijoita ovat itseään kuntouttavat Frida Lähteenmäki sekä Julia Sainio. Jälkimmäinen palaa harjoituksiin noin neljän viikon kuluttua.

TPS – Åland United alkaa Urheilupuiston yläkentällä keskiviikkona 17.6. klo 17:00 – tervetuloa!

TPS – Åland United -peliin on myynnissä rajallinen määrä lippuja, mutta koko ottelu on nähtävissä myös Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3630955

Lisää uutisia