”Kaikkein tärkeintä on se, että saatiin konkretiikkaa”

Jalkapallon Veikkausliiga tiedotti keskiviikkona kaikkia liigaseuroja koskevan ilouutisen; Veikkausliiga polkaistaan käyntiin kaikkien peruutusten jälkeen vihdoinkin heinäkuun alussa. Myös TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen otti tiedot Veikkausliigan alkamisaikataulusta todella huojentuneena vastaan.

– On koko maan kannalta huojentava asia, että viranomaiset arvioivat yleisen tilanteen jo niin paljon paremmaksi, että myös urheilusarjat voidaan käynnistää. Kaikkein tärkeintä meille on se, että nyt saatiin vihdoinkin konkretiikkaa. Eli konkreettinen päivämäärä, milloin kausi voidaan aloittaa. Kaikki arvailu, jatkuva odottaminen ja epätietoisuus ovat niitä asioita, mitkä tässä eniten ovat kuluttaneet, Pikkarainen alleviivaa.

– Koko joukkue otti tämän tiedon riemulla vastaan, kaikkihan tätä ovat odottaneet. Vaikka meillä on mennyt nämä viime viikotkin olosuhteisiin nähden ihan hyvin, niin onhan tämä ollut todella pitkä jakso. Nyt pitää vaan jaksaa kärsivällisesti sinne kesäkuulle, sillä alkavathan pienryhmäharjoitukset maistua jossain vaiheessa puulle, TPS-luotsi myöntää.

Koko TPS:n joukkue on siis harjoitellut pienryhmissä jo jonkin aikaa ja varsinaiset joukkueharjoitukset alkavat kesäkuun alussa.

– Olen todella kiitollinen, että olemme saaneet harjoitella LähiTapiola-areenalla ja nyt päästään seuraavaksi Kupittaan kentille. Olemme suunnitelleet jo harjoitusohjelmaamme myös kesäkuun alkuun ja siitäkin eteenpäin.

Veikkausliiga viimeistelee parhaillaan kauden 2020 otteluohjelmaa. Sarja tullaan vetämään läpi alkuperäisen ottelumäärän mukaan. Ensin pelataan 22 ottelun runkosarja, ja päälle viisi jatkosarjaottelua. Veikkausliiga jättää kuitenkin option myös sille, jos yleisissä turvallisuusolosuhteissa tapahtuisi käänne huonompaan. Silloin jäisivät jatkosarjaottelut pelaamatta.

– Se on selvää, että otteluohjelma tulee olemaan tiukka. Otteluohjelman laatimisisessa on myös omat haasteensa. Muuta toivetta ei tähän hätään ole kuin se, että joukkueiden palautumisaikataulu olisi tasapuolinen, Pikkarainen painottaa.

– Meillä on joukkueessa ihan hyvin laajuutta ja kestämme tarvittaessa kovemmankin rytmin. Koko joukkue on jaksanut tehdä töitä kiitettävästi ja tahti vaan kiihtyy nyt, kun alkava kausi näkyy jo horisontissa, Pikkarainen lupaa.

– Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneillemme ja kannattajille, jotka ovat jaksaneet kärsivällisesti odottaa näitä parempia uutisia. Eiköhän tästä vielä kunnon jalkapallokausi saada aikaan, vaikka kaikki ovatkin joutuneet elämään epävarmuudessa ja joustamaan todella monissa eri asioissa.

Lisää uutisia