Jussi Nuorela valittiin TPS:n B-poikien uudeksi päävalmentajaksi

TPS:n viime kauden liigajoukkueen kakkosvalmentaja Jussi Nuorela siirtyy seuran B-poikien uudeksi päävalmentajaksi. 39-vuotias Nuorela pelasi aikanaan hienon kansainvälisen uran ja hän siirtyi sen jälkeen asteittain valmennustehtäviin vuonna 2008. Nuorelan valmennukseen siirtyvät TPS:n B-pojat voittivat kaudella 2013 SM-pronssia.

Topparin paikalla pelannut Nuorela aloitti liigauransa kasvattajaseuransa Hakan riveissä kaudella 1991. Hän siirtyi Valkeakoskelta Hollantiin vuonna 1996. Sieltä matka jatkui Saksan Düsseldorfiin vuonna 1999. Sen jälkeen hän palasi Suomeen ja MYPA:n paitaan kausiksi 2000 ja -01. Vuonna 2002 hän siirtyi Ruotsin Malmöön ja jatkoi sieltä vielä Tanskaan, Turkkiin ja Sveitsiin.

Nuorela palasi lopullisesti Suomeen elokuussa 2005 ja tuolloin uudeksi seuraksi valikoitui TPS. Hän toimi TPS:n kapteenina kaudet 2006 ja -07. Nuorela päätti pelaajauransa FC Interin riveissä kauden 2008 päätteeksi. Nuorelalle kertyi kotoisessa Veikkausliigassa pelaajana 189 ottelua ja niissä syntyi 18 maalia. Hän saavutti pelaajana kaksi SM-kultaa sekä neljä SM-pronssia. Nuorela pelasi aikanaan myös 20 A-maaottelua.

Nuorela palasi TPS:n organisaatioon valmentajaksi vajaa vuosi sitten, mutta hänelle on kertynyt valmennuskokemusta myös FC Interissä sekä FC Espoossa.

Lisää uutisia