Juho Lähde palaa TPS-paitaan – Pikkarainen ja Siirtola ovat nuoremmat paluumuuttajat

Jalkapallon Veikkausliigaan liigakarsintojen jälkeen noussut TPS on hankkinut kolme uutta pelaajaa riveihinsä, kun Juho Lähde, Juhani Pikkarainen ja Jami Siirtola pukevat alkavalla Veikkausliigakaudella TPS:n raitapaidan päälleen. Kaikki kolme uutta pelaajaa tekevät samalla myös paluun kasvattajaseuraansa. Lähteen ja Pikkaraisen sopimukset ovat kaksivuotisia ja Siirtolan sopimus kattaa kauden 2020.

Keskikenttäpelaaja Juho Lähde palaa takaisin TPS-paitaan kuuden vuoden tauon jälkeen. 28-vuotias Lähde debytoi Veikkausliigassa TPS:n riveissä jo kaudella 2008 ja hän pelasi raitapaidoissa kauteen 2013 asti. Kaudeksi 2014 hän siirtyi SJK:n riveihin, mutta Seinäjoelta matka jatkui kesken seuraavan kauden VPS:ään. Vaasassa Lähde pelasi Veikkausliigaa viimeiset viisi kautta. Hän on pelannut koko urallaan nyt yhteensä 227 Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt 27 maalia.

– Tommi oli yhteydessä jo kaksi kuukautta sitten. Päästiin siitä pian sopimukseen ja vaikein homma tässä on ollut se, että ei ole voinut kertoa asiasta kenellekään. Kaiken ilon keskellä pitää muistaa, että painetaan duunia seuran eteen, mutta mulla on todella iso motivaatio harjoitella. Seurasin viime kauden Tepsiä ja se on sellainen duunarijoukkue, johon minäkin sovin hyvin mukaan. Muutenkin on ollut vähän väliä mielessä, että takaisin vielä tullaan, Lähde myöntää.

Keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen palaa TPS:ään puolestaan KPV:stä, joka putosi kauden 2019 päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen. 21-vuotias Pikkarainen debytoi Veikkausliigassa 7.4.2019 Tampereen Ilvestä vastaan. Hän pelasi viime kaudella yhteensä 13 Veikkausliigaottelua.

195-senttinen Pikkarainen pelasi nuorempana TPS:n eri juniori-ikäluokissa, mutta hän siirtyi kesällä 2015 Itävaltaan Red Bull Salzburgin akatemiaan. Pikkarainen pelasi Itävallassa Red Bull Salzburgin organisaation lisäksi myös FC Blau-Weiß Linzin, USK Maximarkt Anifin sekä FC Wacker Innsbruckin joukkueissa.

Pikkarainen debytoi vuoden 2017 kesäkuussa Suomen U21-ikäluokan maajoukkueessa, jossa pelejä on kertynyt tähän mennessä yhteensä kahdeksan. Hän avasi maalitilinsä viime keväänä Espanjassa pelatussa ottelussa Norjaa vastaan. Pikkaraisella on tilillään myös 14 poikien maaottelua.

Keskikenttäpelaaja Jami Siirtola palaa Palloseuraan SalPa:sta. Siirtola on siis myös TPS:n juniorikoulun omia kasvatteja, mutta hän pelasi kaudella 2019 Kakkosessa yhteensä 15 ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. 23-vuotias Siirtola pelaa keskikentällä puolustavassa roolissa.

– Saatiin kolme omaa kasvattia takaisin, mikä on aina hieno juttu. Juho on nuorella iällään jo seuralegendan maineessa, hän oli meidän ykköstoiveemme. Hän istuu pelillisesti ja persoonana tähän meidän juttuumme ihan täydellisesti, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

– Jussilta odotan johtajuutta, pelin ohjaamista, pallollista osaamista sekä koon myötä pääpelivoimaa. Fyysisessä puolessa on tietysti vielä tekemistä. Toivon, että Jami on se tämän kauden uusi löytömme. Hänen pelityylinsä ja luonteensa sopivat erinomaisesti meille, Pikkarainen analysoi.

Juho Lähteen kummiyritys kaudella 2020 on Martti HR. Juhani Pikkaraisen kummiyritys kaudella 2020 on M&M Kuntotalo.

Lisää uutisia