Juho Lähde: ”Ilves pystyy fiksusti tuhoamaan vastustajan peliä”

Keskikenttäpelaaja Juho Lähde siirtyi viime kauden jälkeen Veikkausliigasta pudonneesta VPS:stä takaisin TPS:n riveihin. VPS:n mustavalkoinen raitapaita vaihtui siis Lähteen oman kasvattajaseuran mustavalkoiseen raitapaitaan. Talven harjoituskaudella tuli kuitenkin mutkia matkaan, kun ikävä nilkkavamma esti välillä treenaamisen kokonaan.

– Aika kauan siinä kesti, oli välillä aika vaikeaakin, mutta nyt ollaan kunnossa. Kaikkia koetelleesta keväästä on vaikea keksiä mitään positiivista, mutta sain sitä kautta lisää aikaa toipumiseen. Alkuperäisen aikataulun mukaan minulta olisi voinut jäädä väliin kymmenkunta Veikkausliigapeliä, Lähde myöntää.

TPS aloitti kautensa SJK:n vieraana Seinäjoella. Varsinkin avausjaksolla pelaaminen oli hieman sekavaa ja vauhtia oli välillä enemmän kuin järkeä. Toisella puoliajalla pelin painopiste siirtyi yhä enemmän SJK:n päätyyn, mutta kotijoukkue pystyi puolustamaan pisteet ja Matej Hradeckyn varhaisessa vaiheessa syntynyt avausmaali jäi lopulta koko ottelun voittomaaliksi.

– Alku oli aika sekavaa molemmilta joukkueilta, ilmassa oli alkukauden jännitystä. Seinäjoella oli myös mukavasti väkeä katsomossa ja se oli molemmille joukkueille uutta vähään aikaan. Matej´n maali tuli pienen sekasorron jälkeen. Toista jaksoa hallittiin, mutta ei päästy kuitenkaan paremmille paikoille. SJK puolusti hyvin ja jäätiin liian kauas maalilta.

– Hyökkäyspelin ongelma liittyy ihan kokonaisvaltaisesti meidän pelaamiseen, koko joukkueen pelistä tässä on kuitenkin kysymys. Me ollaan puolustettu ihan hyvin, mutta myös hyökkäyspeli pitää saada toimimaan. Erikoistilanteita tulee myös aina, ja niissä on myös paljon parannettavaa, Lähde tietää.

TPS:n ensimmäinen kotivastus Veikkausliigassa on Tampereen Ilves, jossa on tehty päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla vakuuttavaa työtä. Ilves voitti SM-pronssia kaudella 2017 ja Suomen Cupin viime kaudella.

– Ilveksessä on tehty jo monta vuotta tehty hyvää työtä, eikä sen menestys ole sattumaa. Joukkue tuntuu nuorentuvan aina vähän ja siihen päälle tehdään muutama kova täsmähankinta. Ilves osaa olla ärsyttävä vastustaja ja se pystyy fiksusti tuhoamaan vastustajan peliä. Ilves on kurinalainen ja joukkue pystyy lisäksi myös muuttamaan peliään vastustajan mukaan. Ilves on myös tasainen joukkue ja sen peli on romahtanut todella harvoin, Lähde analysoi.

Juho Lähde palaa Veikkausliigassa TPS-paita päällään kotiyleisön eteen ensimmäisen kerran sitten kauden 2013. TPS-kannattajien arvostama Lähde osaa ottaa kaiken ilon irti paluustaan kotiin, koska kevään pimeimpinä viikkoina koko Veikkausliigakauden aloittaminen oli epävarmaa.

– Oli aika masentavaa aikaa keväällä, kun koko kausi oli jossain vaiheessa vaakalaudalla. Me ollaan täällä Suomessa hoidettu yleisesti asiat hyvin ja ollaan nyt tosi onnekkaita, että saadaan myös yleisö peleihin mukaan. Kaikkien pitää ymmärtää kuitenkin myös vastuunsa ja noudattaa turvaohjeita. Tosi hieno fiilis, kun päästään nyt myös Veikkausliigassa kotiyleisön eteen, Lähde iloitsee.


TPS – Ilves -ottelun lipunmyynti Ticketmasterissa: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ilves-lippuja/271793

Lisää uutisia