Juhlakausi jatkuu – TPS tulitti Jaron kumoon ja kohtaa FC Lahden liigakarsinnoissa

Ennakkoasetelmat Turun Palloseuran ja FF Jaron kohtaamisessa olivat selvät: vain voittajan kausi jatkuu. Panoksena oli paikka FC Lahden vastustajana Veikkausliiga-karsinnoissa. Isojen panosten peliä oli saapunut Veritas Stadionille seuraamaan 2389 katsojaa. Tunnelma oli kohdallaan ja ääntä lähti kiitettävällä tavalla niin TPS:n kuin vierasjoukkue Jaron kannattajista. Voiton ja paikan liigakarsinnoissa vei lopulta TPS vakuuttavin 4–0-lukemin.

Ottelun avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen, kun TPS prässäsi pallon pois Jarolta, rakenteli muutamalla hyvällä syötöllä tilanteen ja Olli Jakonen iski pallon verkon perukoille. Vierasjoukkue Jaro sai lisää kylmää vettä niskaansa kymmenisen minuuttia myöhemmin. TPS:n Jesper Karlsson lähetti omasta boksista pitkän pallon kohti kärkimies Simo Roihaa, joka spurttasi puolesta kentästä läpiajoon. Jaro-veskari Mykyta Savchenko onnistui torjumaan Roihan ensimmäisen yrityksen, mutta Roiha oli ensimmäisenä paluupallossa ja viimeisteli isännille 2–0-taukojohdon.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kertoi ennen ottelua, että joukkue lähtee taistelemaan suurella sydämellä, mutta pää kylmänä. Mustavalkoiset toteuttivat päävalmentajan taktiikkaa mainiosti, eikä ottelusta muodostunut samanlaista hulabaloota kuin FF Jaron ja EIF:n välisestä ensimmäisestä esikarsintaottelusta, jossa jaettiin 12 varoitusta ja kolme ulosajoa.

– Katsoimme sen Jaro–EIF-matsin ja huomasimme, että tunteet kävivät siellä aika kuumina lopussa. Emme halunneet lähteä sellaiseen mukaan tänään, vaan lähdimme tekemään omaa juttuamme ja ottamaan enemmän iskuja vastaan kuin antamaan niitä. Jokainen jätkä pystyy kyllä ottamaan pari hittiä, sanaili TPS-kapteeni Rasmus Holma pelin jälkeen.

– Näissä matseissa pelataan isolla sydämellä. Jos et sä näissä peleissä Pasia lainatakseni raavi ja revi itsestäsi kaikkea, niin milloin sitten. Lähtökohdat olivat molemmille joukkueille selvät. Ei se Jarollakaan jäänyt taistelusta kiinni, mielestäni meillä vain oli tänään karvan verran enemmän laatua, kommentoi Rajamäki.

– Yleisilmeemme oli hyvä tänään. Voitimme kaksinkamppailut, teimme paikoista maalit ja puolustimme hyvin. Siinäpä se voiton resepti oli, näki TPS:n keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen.

TPS:n mainiot avauspuoliajan otteet kantoivat myös toiselle nelivitoselle. Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla FF Jaro sai vapaapotkun, jossa joukkue lähti suoran laukauksen sijaan pelaamaan kikkakuviota. Lopputulos oli vieraiden kannalta kaikkea muuta kuin toivottu: TPS onnistui syötönkatkossa ja Olli Jakonen pääsi puolesta kentästä läpiajoon. Jaro-vahti Savchenko lähti maaliltaan vastaan, mutta Jakonen sijoitti pitkän spurttinsa päätteeksi pallon viileän varmalla tavalla maaliin.

Loppulukemat 4–0 kaunisteli Veritas Stadionin tulostaululle Daniel Rantanen. Vaihdosta kentälle 80. minuutilla tullut Rantanen ehti olla viheriöllä alle minuutin ennen maalia. Pelin toisella kosketuksellaan hän sinetöi mustavalkoisten isäntien voiton.

Jaro oli ennen TPS-peliä voittanut seitsemän ottelua putkeen. Pietarsaarelaisten kausi katkesi kuitenkin tylysti tappioon. TPS oli lukenut Jaron vahvuudet ja onnistui omalla pelisuunnitelmallaan ne torpedoimaan.

– Pelin kuva oli aika lailla sitä, mitä me odotimmekin. Meidän aktiivinen palloton pelimme vastustajan kenttäpuoliskolla aiheutti sen, että Jaro joutui lähtemään useammin niin sanotusti isolla pallolla liikkeelle. Olimme valmistautuneet estämään Jaron keskikentän pelin. Jaro on hyvä pallollinen joukkue. Meidän piti huomioida Jaron vahvuudet ja estää jotain niistä, kertoi TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

TPS:n satavuotisjuhlakausi huipentuu siis kaksiosaisiin liigakarsintoihin Veikkausliigassa 11. sijalle sijoittunutta FC Lahtea vastaan. Liigakarsinnat aloitetaan Turussa torstaina 20. lokakuuta ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan sunnuntaina 23. lokakuuta Lahdessa. Vierasmaalisääntö ei ole enää käytössä liigakarsinnoissa.

– Tänään pelattiin tuloksesta, eikä tyylipisteitä haettu. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Se iso kala odottaa sunnuntaina Lahdessa. Tämä oli hyvä esitys meiltä ja jokainen jätkä antoi kaikkensa, Rasmus Holma totesi.

Lopputulos:

TPS – FF Jaro 4–0 (2–0)

Ottelun maalit:

16 min 1–0 Olli Jakonen
27 min 2–0 Simo Roiha
48 min 3–0 Olli Jakonen
81 min 4–0 Daniel Rantanen

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (mv)
Samba Benga (varoitus)
Rasmus Holma (C)
Anthony Annan (varoitus)
Simo Roiha (88 min Linus Rönnberg)
Olli Jakonen
Joonas Lakkamäki
Albijon Muzaci (84 min Albijon Muzaci)
Jesper Karlsson (88 min Santeri Pohjalainen)
Kasper Hämäläinen (80 min Daniel Rantanen)
Roope Pakkanen (84 min Kalle Taimi)

Erotuomari: Dennis Antamo

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 2389

Seuraava ottelu: TPS – FC Lahti, to 20.10. klo 18.30, Veritas Stadion. Liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia