Juha Reini jättää TPS:n urheilutoimenjohtajan tehtävät

Juha Reini jättää tehtävänsä TPS jalkapallon urheilutoimenjohtajana. Hän ehti toimia turkulaisseuran palveluksessa elokuusta 2013 lähtien. 40-vuotias Reini on kouluttanut itseään koko ajan myös valmennuspuolella ja hän aikookin keskittyä jatkossa pääasiassa valmentamiseen.

– Tämä hetki tuli nopeammin kuin olin suunnitellut. Olen tehnyt suomalaisen jalkapallon eteen töitä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Ensi pelaajana, sitten pelaajatarkkailijana, agenttina sekä seurajohtajana niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ainoa asia, mitä en ole vielä ammattilaisena tehnyt, on valmentaminen. Koen, että juuri nyt on sen aika siihen. Olen nähnyt paljon ja kuullut vielä enemmän ja se tieto pitää saada eteenpäin. Valmentaminen alkoi kiinnostamaan minua jo viime vuoden aikana ja kun päätin aloittaa valmentajakoulutuksen kesän 2014 kynnyksellä. Sen jälkeen ymmärsin, että valmentamisessa on tulevaisuuteni. Haluan päästä kentälle ja jättää jälkeni kentälle, Reini painottaa.

– Minulla ei ole valmista valmennussopimusta minnekään suuntaan, mutta olen liikkeellä avoimin mielin. TPS:ssä on ollut hieno tehdä töitä ja toivotankin seuralle kaikkea hyvää myös tulevaisuudessa. Olen saanut työskennellä upean porukan kanssa, Reini vielä kiittelee.

– Haluan kiittää Juhaa panoksestaan TPS jalkapallon hyväksi ensin toimitusjohtajana ja sen jälkeen urheilutoimenjohtajana. Olen keskustellut Juhan kanssa kevään aikana hänen halusta valmentaa ja tässä kohtaa hän näki parhaaksi ottaa askeleen kohti sen unelman toteuttamista. Toivotan Juhalle onnea ja menestystä uudelle valmennusuralle, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlund kiittelee.

Reini debytoi pelaajana Veikkausliigassa kaudella 1996 VPS:n paidassa. Hän voitti seuransa riveissä tuolloin kaksi perättäistä SM-hopeaa. Vaasasta hän siirtyi belgialaisen KRC Genkin riveihin vuonna 1998, jonka luottopuolustajana hän jatkoi vuoteen 2002 asti. Sen jälkeen Belgia vaihtui sen naapurimaa Hollanniksi ja uudeksi seuraksi valikoitui AZ Alkmaar. Kansainvälinen pelaajaura jatkui aina vuoteen 2006 asti ja sen jälkeen Reini palasi kotikaupunkiinsa Kokkolaan. Hän kuului parhaina pelivuosinaan myös Suomen A-maajoukkueen vakiokalustoon ja Huuhkajissa pelejä kertyi yhteensä 23. Reini tunnetaan myös YLE Urheilun jalkapallon asiantuntijana.

Lisää uutisia