Joulukuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Anna Ihanmäki

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Ensimmäiseksi kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Anna Ihanmäki, joka toimii vapaaehtoisena kolmessa mustavalkoisessa juniorijoukkueessa. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Annan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet Annan valinnalle:

”Anna on mukana monen TPS-joukkueen toiminnassa. Häneltä sujuvat niin joukkueenjohtajan, huoltajan kuin puffetvastaavankin työt. Annaan voi aina olla yhteydessä ja häneltä saa aina apua, tukea ja kannustusta.”

”Anna tekee pyyteettömästi vapaaehtoistyötä monessa eri ikäluokassa ja on aina valmis auttamaan.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Anna Ihanmäki ja toimin nyt kolmatta kautta 2013-syntyneiden TPS-juniorien joukkueenjohtajana. Olen ollut nyt muutaman vuoden ajan myös 2011-syntyneiden huoltajana ja vastannut varainhankinnasta 2009-syntyneiden joukkueessa.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Omien poikien jalkapalloharrastuksen kautta lähdin mukaan.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Joukkueenjohtajan tehtävä on aika laaja. Olen yhteyshenkilö seuran, valmentajien, pelaajien vanhempien ja muiden seurojen välillä. Joukkueenjohtajana hoidan myös pelimatkojen ja turnausten järjestelyjä sekä paljon kaikkea muita organisointia vaativia juttuja.

– Huoltajana olen peleissä mukana niin täällä lähiseudulla pelattavissa otteluissa kuin myös pidemmillä vieraspelimatkoilla. Varanhankintavastaavana organisoin tapahtumat, joilla sitten saadaan varoja kerättyä toiminnan tueksi. Muutenkin pyrin aina olemaan mukana, kun apua tarvitaan esimerkiksi puffetin pyörittämisessä ja sen sellaisessa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– On kivaa, kun saa olla lasten harrastuksessa mukana. Joukkue pelaajineen, vanhempineen ja toimihenkilöineen on omanlaisensa yhteisö. Yhteistyö sekä vanhempien että valmentajien kanssa on sujunut tosi hyvin, mikä on tärkeä asia.

– Parasta tässä työssä on juuri se yhteisö ja kollegat, esimerkiksi muut TPS:n juniorijoukkueiden joukkueenjohtajat, joiden kanssa pystyy jakamaan tietoa ja joilta voi kysyä neuvoa.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Mustavalkoista sydäntä.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Varsinaista jalkapallotaustaa minulla ei itselläni ole. Jalkapallo on tullut mukaan elämääni lasteni kautta. Heidän kauttaan olen sinne kentän reunalle tieni löytänyt ja heidän kanssaan käydään sitten myös yhdessä katsomassa edustusjoukkueen pelejä.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tätä kautta pääsee olemaan mukana lasten harrastuksessa ja pääsee kokemaan yhteisöllisyyttä ihmisten kanssa. Tämä on mukavaa puuhaa!

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Anna!

Lisää uutisia