Jonatan Johansson: ”Maan parasta seuraa vastaan pelaaminen on aina erityinen näytönpaikka”

Torstaina on vuorossa suomalaisen jalkapallon perinteinen klassikko, kun HJK ja TPS ottavat yhteen Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu alkaa tuttuun arkipäiväaikaan, eli 18.30.

Veikkausliigaa odotetusti johtava Klubi kävi jo heinäkuussa Turussa ja poimi pisteet mukanaan 0-2-lukemin. HJK:n toisen osuman viimeisteli entinen TPS-kärki Roope Riski, joka on upottanut pallon vastustajien verkkoon tällä kaudella jo kymmenen kertaa.

Klubin meno on ollut Veikkausliigassa odotetusti varsin suvereenia ja joukkue onkin kompastellut lähinnä vain paikallispeleissä. Molemmat metroderbyt FC Honkaa vastaan ovat päättyneet tasapeleihin ja HIFK vei kauden ensimmäisen Stadin derbyn yllättäen lukemin 4-3.

– HJK on Suomen paras joukkue, myös budjetin suhteen. Me lähdetään selkeästi altavastaajana liikkeelle, mutta juuri siitä syystä me lähdemme pelaamaan rennon vapautuneesti, vailla paineita. Maan parasta seuraa vastaan pelaaminen on aina erityinen näytönpaikka. Kaikkien pitää syttyä taistelemaan, meidän pitää pystyä pitämään muoto kentällä niin kuin Lahdessa ja meidän pitää pelata aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti. Koko ajan pitää olla meno päällä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Klubin paidassa viilettää myös toinen Riski, eli isoveli Riku. Hän edustaa Klubia nyt kolmatta kauttaan. Helsinkiläisjoukkue vilisee muutenkin entisiä ja nykyisiä maajoukkuemiehiä, laadukkailla ulkomaalaispelaajilla höystettynä. HJK:n materiaalin leveys ja laatu onkin aivan omaa luokkaansa Veikkausliigatasolla.

– Loistavia tyyppejä ja pelaajia molemmat, Riku ja Roope. Hienoa, että he ovat molemmat taas Suomessa pelaamassa. Toivon heille kaikkea hyvää, paitsi nyt tietysti huomenna, Johansson naurahtaa.

TPS:llä on takanaan nyt kaksi peräkkäistä kaksi 1-1-tasapeliä. Ensin IFK Mariehamnia vastaan pistejako tuntui vähän kuin voitolta, mutta Lahdesta haetussa tasapelipisteessä oli pieni tappion maku.

– Näin se meni, ensimmäisestä pistekin oli hyvä ja jälkimmäisessä peli olisi ollut voitettavissa. Ollaan otettu kuitenkin pisteitä. Lahti-peli oli sen verran hyvä, että harmittaa tietysti. Jätkät taistelivat ja meillä oli saumaa jopa toiseen maaliin. Lahdella oli toisella jaksolla vaan se yksi paikka, josta tuli se tasoitusmaali, Johansson harmittelee.

TPS:n sairaslista näyttää aika samalta kuin viikko sitten. Keskikenttäpelaaja Jesper Karlssonin kausi on ohi, mutta operaation läpikäynyt hyökkääjä Eliécer Espinosa kuntoutuu pikkuhiljaa. Toppari Juhani Pikkaraisen toipuminen on myös hyvässä vauhdissa. Lahti-pelissä ensiesiintymisen TPS-paidassa tehneen hyökkääjän, Elmo Heinosen, takareisi on hieman vihoitellut ja hän puuttuu torstain HJK-pelistä.

– Espinosa on toipunut hyvin, mikä on todella positiivista. Hän itse sanoi pelaavansa vielä tällä kaudella. Jos näin kävisi, se oli puhdasta bonusta. Jussi (Pikkarainen) on edelleen poissa, mutta töitä on tehty ja hän ollut jo osittain joukkueen mukana. Elmolla on pientä vaivaa ja hän jää nyt pois, Johansson listaa.

17-vuotias hyökkääjä Onnipekka Pajula palasi takaisin FC Groningenista TPS-paitaan. Pajula on pelannut nyt kaksi ottelua TPS U23-joukkueessa ja maalihanatkin jo aukesivat toisella yrittämällä Naantalissa.

– Hän pelaa reservijoukkueessa vielä toistaiseksi, mutta hänkin saa varmasti vielä mahdollisuutensa. Onnipekka onnistui hienosti VG-62-ottelussa ja se oli muutenkin koko joukkueelta hyvä esitys ja äärimmäisen tärkeä voitto, Johansson vielä muistuttaa.

HJK – TPS on katsottavissa tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3687092

Lisää uutisia