Jonatan Johansson: ”Fyysinen rasitus pitää jakaa nyt erittäin tarkkaan”

TPS-leirissä ei kauaa ehditty maiskutella paikallispelin voittoa, sillä seuraava haaste on vastassa jo keskiviikkoiltana. Raitapaidat saavat vieraakseen seuraavaksi Helsingin IFK:n, joka on jo osoittanut vaarallisuutensa runkosarjan ensimmäisellä puolikkaalla.

HIFK on vahvasti tyrkyllä kuuden kuuden parhaan joukkoon mestaruussarjaan, mutta viime kierroksella se kärsi yllättävän kotitappion FC Hakalle. HIFK toki hallitsi sunnuntaina kenttätapahtumia, mutta Haka pystyi tekemään sen tärkeimmän, eli maalin, ja kairaamaan kauden avausvoittonsa tähtirintojen kustannuksella.

– Olen nähnyt HIFK:n pelaavan useaan kertaan tällä kaudella ja me käytiin itsekin häviämässä heille Helsingissä. Hakaa vastaan ei ollut mikään muuttunut, he olisivat voineet tehdä pari maalia jo avausjaksolla. HIFK on selkeä vastahyökkäysjoukkue ja ne puolustaa erittäin hyvin ja aika matalalla. Saa nähdä muuttuuko siellä nyt joku sen sunnuntain tappion jälkeen. Vaikka jotain muutoksia tulisi, siellä on kuitenkin edelleen ne hyvät yksilöt, jotka pystyvät ratkaisemaan näitä pelejä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

TPS kohtaa HIFK:n pääsarjatasolla Kupittaalla ensimmäistä kertaa sitten kauden 1972. Joukkueet kohtasivat kuitenkin kertaalleen jo Helsingissä ja lopputuloksena oli kotijoukkueen 2-0-voitto. TPS puolusti Helsingissä ensimmäisen puoliajan hyvin, mutta HIFK iski tarvittavat maalinsa toisella jaksolla.

TPS lauantainen derby-voitto tuli todellakin kreivin aikaan ja se loi taas ihan uutta uskoa joukkueen selviytymistaisteluun. TPS:ltä onnistui lauantaina oikeastaan kaikki. Päävalmentaja Johansson osasi juoksuttaa kentälle juuri oikeat miehet ja joukkue oli terävänä alusta asti. TPS pystyi iskemään sen tärkeän johtomaalin jo reilun kymmenen minuutin kohdalla. Joukkueen puolustusstrategia onnistui myös täydellisesti, eikä voittomaaliksi jäänyt 1-0-osuma ollut Palloseuran ainoa maalipaikka pelissä.

TPS:n kokoonpanoon oli tehty siis Inter-peliin melko radikaaleja muutoksia. Uusista pelaajista Santeri Haarala nousi avaukseen ja Juri Kinnunen teki paluun kentälle TPS-paidassa ottelun loppupuolella. Keskikentän yllätyskortti oli seuran oma kasvatti Jesper Karlsson, joka pelasikin hienon pelin Interiä vastaan.

– Kaikki mistä puhuttiin ennen peliä, toteutuivat. Positiivisuus, aktiivisuus, usko ja muoto kentällä, kaikki ne kaikki toteutuivat. Meillä oli 2-3 muutakin maalipaikkaa Aldayrin (Hernández) puskun lisäksi. Ensimmäiset 65 minuuttia kaikki toimi, sen jälkeen loppu vaan taisteltiin. Me tiesimme, että sarjajohtaja ottaa riskejä ja se sekoitti meidän peliä, totta kai. Inter pystyi heittämään uutta kovaa miestä kentälle, mutta me taisteltiin mahtavasti. Onnistujia oli paljon, kuten Jepa (Karlsson), Aldayr ja Jere (Koponen) ja moni muu, Johansson summasi voitokkaan paikallispelin vielä kertaalleen.

Tiukka ottelutahti vaatii veronsa ja TPS-valmennuksella riittää vielä pähkäiltävää kokoonpanon kanssa. Juhani Pikkarainen on palannut tuoreena miehenä harjoitusvahvuuteen takaisin.

– Fyysinen rasitus pitää jakaa nyt erittäin tarkkaan, me mietitään ihan loppuun asti avausta ja koko peluutusta. Tiistain treeneissä näytti jo ihan hyvältä, mutta palautumisaika jää vähän lyhyeksi, Johansson tiesi.

– Tämä ryhmä on edelleen keskimäärin aika nuori ja kokematon, joten me katsomme vielä tällä viikolla, millaisia tarpeita loppukautta varten meillä on, hän vielä muistutti.


TPS – HIFK Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.8. klo 18.30. Liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-hifk-lippuja/271805

Ottelun yleinen infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-ke-26-8-tps-hifk-otteluun

TPS – HIFK näkyy tuttuun tapaan Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3671896

Lisää uutisia