Jatta Keskitalo jatkaa mustavalkoisessa paidassa

Turun Palloseura ja hyökkäyspään pelaaja Jatta Keskitalo ovat sopineet kauden 2021 kattavasta sopimuksesta. 

19-vuotias Keskitalo on alun perin Maskun Palloseuran kasvatti, mutta hän siirtyi mustavalkoiseen paitaan vuonna 2015, jolloin hän pelasi C-tyttöjen piirinmestarien cupissa TPS/Valkoisen riveissä. Joukkue eteni vakuuttavasti aina finaaleihin asti, mutta TiPS nappasi finaalissa voiton. Vuosi jatkui C-14 piirijoukkue cupissa ja C15 ELL piirikarsinnassa.

Vuoden 2016 Keskitalo aloitti B-tyttöjen futsalissa. TPS eteni aina B-tyttöjen futsalin SM-lopputurnaukseen, jossa joukkue eteni vakuuttavalla esityksellä aina finaaliin asti, mutta Ilves oli niukasti vahvempi 2-3 lukemilla ja mustavalkoisille ripustettiin kaulaan hopeiset mitalit. Vuoden aikana Keskitalo edusti Palloseuraa Etelä-Länsi Liigan C15 joukkueessa, B-tyttöjen Ykköstä pelanneessa kakkosjoukkueessa, sekä alueliigassa.

Kauden 2017 aikana Keskitalo nousi ensimmäistä kertaa T18 SM-sarjassa pelanneeseen ykkösjoukkueeseen, mutta kaudella 2018 hän vakiinnutti paikkansa joukkueen runkopelaajana. Keskitalo jatkoi joukkueessa aina syksyyn 2020 asti, kunnes rasitusvamma pakotti jäämään sivuun. Nyt vammat alkavat kuitenkin olla takana ja Keskitalo valmistautuu tulevaan kauteen Ykkösessä.

– Päätös sopimuksesta oli melko helppo, sillä Tepsiin on mukava jäädä ja kausi Ykkösessä voi tässä vaiheessa tehdä itselle hyvää. Meillä on hyvä joukkue ja hyvä valmennus, niin ei tätä tarvinnut pitkään miettiä. Niin ja vaikka MaPS:n kasvatti alun perin olen, niin TPS on se oma seura, joten täällä on hyvä olla.
 

Vaikka Keskitalo onkin lähivuosina ollut tutumpi näky jalkapallokentillä, oli uran alkupäässä myös futsalilla iso rooli hänen peliurallaan ja varsinkin vuoden 2016 SM-lopputurnaus on jäänyt hänen mieleensä.

– Futsal oli kyllä täysin oma maailmansa. Tempo oli paljon kovempi ja kaikki oli erilaista aina alustasta palloon. Futsalissa tuli enemmän kosketuksia palloon ja piti toimia pienemmässä tilassa. Futsalin puolella myös SM-kisat olivat tietysti hieno asia! Päästiin Tepsin kanssa aina finaaliin asti ja lähdettiin kotiin hopean kanssa.

Vuosi 2017 oli Keskitalon kannalta melko kiireinen, sillä hän pelasi niin T18 Ykköstä TPS2 kanssa, Naisten Kakkosta TPS2 joukkueessa, kuin T18 SM-sarjaa Palloseuran paidassa. Kiireisen vuoden jälkeen pelit jatkuivat kuitenkin tutussa ympäristössä, sillä Keskitalo teki lopullisen läpimurron T18 ykkösjoukkueeseen. 

– Se vuosi oli kyllä todella vaiherikas ja tuli pelattua vähän siellä ja täällä. Se oli kuitenkin omalla tavallaan todella mukavaa, kun vastustajat vaihtelivat, eikä ympärillä pyörinyt vain tuttuja kasvoja. Myös taso vaihteli ja sain testata itseäni pelaajani. Kiireestä huolimatta todella mukavaa aikaa! Kaudella 2018 tuli lopullinen läpimurto T18 ykkösjoukkueeseen ja pääsin pelaamaan entistä kovempia pelejä ja vierellä oli kovia pelaajia, joten pääsin itsekin kehittymään entistäkin paremmaksi. 
 

Keskitalon debyytti edustusjoukkueessa tapahtui 13.4.2019, kun TPS kohtasi KuPS:n ja hänet vaihdettiin kentälle reilu vartti ennen ottelun loppua. Kauden aikana vastuuta tuli lopulta yhdeksässä pelissä ja kertaalleen tuli myös paikka avauksesta. Ensimmäinen ottelu on jäänyt hyvin Keskitalon muistiin.

– Muistan, kuinka tärisin jännityksestä penkillä ja Petteri sanoi, että ”menepäs Jatta ottamaan lämpöä”. Olin ihan peloissani ja panikoin, että mitä pelistä mahtaa tulla. Jännitys oli kuitenkin turhaa, sillä peli meni hyvin ja fiilis oli todella hieno. Siitä oli hyvä jatkaa eteenpäin.

2019 aikana sai Palloseuran edustusjoukkueen lisäksi tehdä myös toisen debyytin, kun hän pukeutui ensimmäistä kertaa Suomen pelipaitaan U18 maajoukkueessa. Suomi kohtasi Itävallan kahdesti ja voitti molemmat ottelut. Ensimmäisessä ottelussa Keskitalo tuli kentälle noin vartti ennen loppua ja toisessa ottelussa peliaikaa tuli reilu tunti.

– Oli todella suuri kunnia pukea samana vuonna päälle Tepsin paita edustusjoukkueessa, sekä Suomen paita maajoukkueessa. Kutsu maajoukkueeseen tuli itselleni pienenä yllätyksenä mutta tiesin, että se tarkoitti vain sitä, että olen tehnyt asioita oikein. Ympärillä oli uusia pelaajia ja vastustaja oli kova. Kyllähän se jännitti pistää Suomen paita päälle ja mennä kentälle, mutta samaa jalkapalloa se oli ja oma fiilis peleistä oli todella hyvä. Täytyy jatkaa kovaa työtä, että maajoukkueeseen pääsee myös jatkossa ja ehkä jopa A-maajoukkueessa.

Kaudella 2020 Keskitalon vastuu jakautui paljon T18 joukkueen ja edustuksen välillä, mutta tulevaisuudessa Keskitalo näkee itsensä vain edustusjoukkueen puolella.

– Viime vuonna ei tullut paljon pelejä naisten kanssa mutta B:n puolella tuli paljon vastuuta. Sitä kautta sain paljon itsevarmuutta ja sain käyttää vahvuuksiani entistä paremmin. Tulevalla kaudella tavoitteet ovat kuitenkin täysin edustusjoukkueen puolella. Omana tavoitteenani on ensinnäkin kuntoutua täyteen kuntoon ja sen kautta ansaita peliaikaa ja saada paljon onnistumisia. Myös se ensimmäinen maali voisi olla kiva lisä!

Lisää uutisia