Jaro-ennakko: ”Jaro pelaa aina fyysisesti – siihen meidän pitää vastata”

Miesten Ykkösen loppuhuipennus lähestyy, sillä yläloppusarjaa on jäljellä enää kolme peliä. Turun Palloseura kohtaa lauantaina 24. syyskuuta kotikentällään Pietarsaaren Jaron. Ottelu TPS – FF Jaro alkaa Veritas Stadionilla jo kello 14.00.

TPS:n ja KTP:n asetelmat Ykkösen kärkikamppailussa eivät muuttuneet viime viikonloppuna, sillä molemmat jäivät ilman sarjapisteitä. KTP johtaa sarjaa pisteen erolla Tepsiin, joten ratkaisun avaimet ovat yhä TPS:n omissa käsissä. TPS on päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan käynyt edellisen JäPS-ottelun läpi ja suunnannut jo katseet tulevaan lauantaihin.

– Se on aika selvää, mitä virheitä teimme JäPS-pelissä. Niistä on puhuttu ja jatkettu eteenpäin. Pitää muistaa, että JäPS-pelissä oli myös hyviä juttuja. Loimme maalipaikkoja ja teimme kolme maalia. Ne positiiviset asiat täytyy ottaa siitä mukaan, Johansson sanoo.

Johanssonin mukaan lähtökohdat lauantain Jaro-peliin ovat positiiviset, sillä Tepsi on esittänyt edellisissä Veritas Stadionilla pelatuissa otteluissa kauden parasta peliään. Viime kotipelissä TPS voitti EIF:n 2–0-lukemin ja sitä ennen Tepsi iski Gnistanin kanveesiin maalein 5–0.

– Viimeiset pelimme Veritas Stadionilla ovat olleet todella hyvää jalkapalloa, ja olen luottavainen myös tulevan pelin suhteen.

Viime viikonlopun JäPS-ottelun myötä Tepsiltä on lauantaina kaksi pelaajaa pelikiellossa. Keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson huilaa yhden ottelun neljännen kertyneen keltaisen kortin vuoksi. Keskuspuolustaja Samba Bengan punainen kortti puolestaan toi senegalilaiselle kahden ottelun pelikiellon. Jarolta puuttuu pelikiellon takia Adam Vidjeskog.

– Pelikiellot kuuluvat futikseen, niitä aina joskus tulee. Lähtökohta ei tietysti ole optimaalinen, kun on kaksi pelaajaa pelikiellossa, mutta meiltä löytyy kyllä hyviä pelaajia heidän tilalleen, Johansson sanoo.

TPS ja Jaro ovat kohdanneet tämän vuoden aikana jo kolme kertaa, joten kumpikin tuntee toisen pelityylin jo hyvin. Jaro voitti ennen sarjakauden alkua TPS:n Ykköscupissa, mutta mustavalkoiset voittivat joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset Ykkösen runkosarjassa.

– Edellinen kohtaamisemme Jaron kanssa oli tasainen ja hyvä peli, ja sellaista peliä sopii odottaa myös tällä kertaa. Jaro on pelannut hyvin. He saivat napattua hienon voiton KTP:stä viime viikonloppuna.

Päävalmentaja Johansson painottaa fyysisen pelin ja prässipelaamisen merkitystä lauantain ottelussa.

– Jaro prässää erittäin hyvin, sen kanssa pitää olla tarkkana. Jaro pysyy hyvin muodossa ja liikkuu taktisesti hyvin kentällä. Jaro pelaa aina fyysisesti, siihen meidän pitää vastata. Nämä loppukauden pelit ovat merkitykseltään isoja, ja molemmat joukkueet totta kai hakevat voittoa. Näistä lähtökohdista voi muodostua hyvin avoin peli, jossa luodaan paljon maalipaikkoja, Johansson ennakoi.


OTTELUINFO

Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 13.00. Otteluisäntä Turun Osuuskauppa tarjoaa S-Etukortilla kaksi normaalihintaista lippua yhden hinnalla!

Lippujen hinnat:

Aikuinen 25 € / 23 € / 20 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Opiskelija/eläkeläinen/työtön 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Nuoret 12-17v 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä. TPS:n kausikortit ovat voimassa myös jatkosarjan kotiotteluissa.

TietoAreena 1922-klubi

TietoAreena 1922-klubilla pääset seuraamaan ottelua stadionin 4. kerroksesta, joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Oma baari palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä makea kahvileipä.

Liput TietoAreena 1922-klubille Tiketistä hintaan 35 € (pelipäivänä 40 €).

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua. VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Tapahtuma-alueena toimii Veritas Stadionin pääkatsomo. Sisäänpääsy pääkatsomoon tapahtuu katsomon molemmilta puolilta. VIP- ja aitioasiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Anniskelukatsomo (K18) kattaa A- ja B-lohkojen yläosan paikat (riviltä 11 ylöspäin), terassin alapuolelta.

Kannattajatuotemyyntipiste palvelee stadionin 2. kerroksessa.

Liikuntaesteisyys

Pääkatsomon F-lohkossa on pyörätuoleille varattu tasanne, jonne kulku tapahtuu F-lohkon sisäänkäynnistä. Kulku katsomokerrokseen (2. krs) tapahtuu Veritas Stadionin kulmalta VIP-/aitiosisäänkäynniltä hissillä. 

Saattajakortilla on ilmainen sisäänpääsy TPS:n kotiotteluihin. Saattajalla tulee olla myös oma lippu, jonka saa noudettua ilmaiseksi pelipäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Televisiointi

Ottelua voi seurata myös suorana ja selostettuna Ruudusta.

Lisää uutisia