Jaro ajoi TPS:n karkumatkan kiinni

TPS ja FF Jaro jakoivat tänään pisteet Kupittaalla lukemin 2-2. TPS oli vahvasti voitossa kiinni aivan ottelun loppuminuuteille asti, mutta pietarsaarelaisten sitkeä takaa-ajo tuotti lopulta tasapelipisteen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä. Kotona ei saisi päästää vierasjoukkuetta kahden maalin takaa. En osaa sanoa, mikä lopussa meni pieleen, TPS-kärki Aleksi Ristola ihmetteli.

TPS aloitti ottelun erittäin vahvasti ja vei pallon kerta toisena jälkeen Jaron kenttäpäätyyn. Mainion kautta pelaava Jaro oli oudon haluton ja se ei saanut pallo kunnolla liikkeelle, vaan oli TPS:n talutusnuorassa.

Ensimmäisen varoituksen tulevasta antoi Mika Ääritalo, jonka tulinen volley kimmahti ylärimasta takaisin kentälle. Maali oli senteistä kiinni. 27. minuutin kohdalla sitten kolahti. Aleksi Ristola kurvasi vasemmalta laidalta boksiin ja sijoitti Mikko Hyyrysen passin varmasti verkkoon. Jaron maalivahti Jesse Öst ei ehtinyt reagoida nopeasti syntyneeseen tilanteeseen oikeastaan lainkaan.

33. minuutin kohdalla Jaro loi oikeastaan ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksen, josta seurasi pilkku. Jaro-kapteeni Jonas Emet täräytti pallon kuitenkin yläputkeen ja TPS pääsi pälkähästä.

Toisella puoliajalla vajaan tunnin kohdalla TPS leipoi ja sahasi Jaron puolustuksen täysin solmuun. Wayne Brownilla oli paikkansa iskeä pallo pussiin, mutta hän siirsi pelivälineen epäitsekkäästi hieman takaviistoon vielä Petteri Pennaselle, jonka tarkka maanuoliainen painui oikeaan alanurkkaan.

TPS ehti nauttia kahden maalin johdosta kuitenkin vain vaivaiset kaksi minuuttia. Jaro tuli väkevästi vasemmalta ja vikkeläkinttuinen Shahdon Winchester painoi TPS-puolustuksen läpi vasemmalta boksiin ja keskitti maalin oikealle kulmalle nousseelle Jonas Emetille, jonka ei tarvinnut laittaa kuin otsaa väliin.

Jaro sai kavennuksesta lisää potkua ja sen kenttäpeli oli aivan eri näköistä kuin ensimmäisellä puoliajalla. Sinnikkyys lopulta palkittiin, kun Emet lakaisi TPS-maalin edestä 2-2-lukemat 86. minuutilla.

– Koetin unohtaa sen pilkun ensimmäisellä puoliajalla mahdollisimman nopeasti. Ehkä siitä sitten sai jonkun adrenaliinipiikin näihin maaleihin, jo kauden seitsemännen ja kahdeksannen maalinsa viimeistellyt Emet pohdiskeli.

– Teimme tiettyjä taktisia muutoksia ennen peliä. Brown pelasi esimerkiksi nyt ylempänä ja se toimi. Meidän onglemamme eivät ole pelin avaamisessa, vaan syvyyspelaamisessa. Sitä paitsi molemmat Jaron maalin syntyivät tänään meidän karmeista henkilökohtaisista virheistämme. Me käymme nämä asiat kopissa joukkueen kesken läpi ja en halua osoitella ketään sormella julkisesti, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistutti.

Lisää uutisia